19 Nisan 2024 Cuma

Dink davasının 72. duruşması başladı

Hrant Dink cinayeti davasının 72. duruşması başladı. 4 gün sürecek olan duruşma öncesi açıklama yapan Dink'in Arkadaşları, "Biz bitti demeden bu dava bitmez" dedi.
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katledilmesine ilişkin yeniden görülen davanın 72. duruşması Çağlayan'da bulunan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. 4 gün sürecek olan duruşma öncesi Hrant'ın Arkadaşları adliye önünde basın açıklaması yaptı. 
 
"Hrant için adalet için" pankartının açıldığı eylemde, "Biz bitti demeden bu dava bitmez" sloganı atıldı. Hrant'ın Arkadaşları adına Bülent Aydın yaptığı konuşmada, davalarına sahip çıkmak için bir kez daha adalet nöbetinde olduklarını belirtti. Aydın, "Bundan 1 yıl önce 10 Mayıs 2017'de açılan jandarmaların çoğunlukta olduğu grubun sorgusu devam ediyor. Dönemin İstanbul jandarma istihbarat görevlilerine Hrant Dink ailesi avukatları sorularını yöneltecek. Bu dava 20 Nisan 2007'de 20 sanıkla başlamıştı. 11 yıl geçti. Halen 9'u tutuklu, 10 firari, 85 sanıkla devam ediyor. Hrant Dink'in gerçek katilleri hak ettikleri cezayı alana ve bu alçak cinayetin hesabı tüm ortaklardan sorulana kadar biz bu davanın takipçisiyiz. Biz bitti demeden bu dava bitmez. Hrant için adalet için. Hepimiz Hrant'ın hepimiz etmeniyiz" diye konuştu.
 
Yapılan açıklamanın ardından Hrant'ın Arkadaşları duruşmayı takip etmek için duruşma salonuna geçti.  
 
ÜYE HAKİM DURUŞMAYI YÖNETİYOR
 
Mahkeme Başkanı Ali İhsan Horasan, raporlu olduğu için duruşmaya katılmazken, üye hakim Sonat Güvenç heyete başkanlık yaptı. Duruşmada ilk olarak gelen belgeler okundu. 
 
İSTİHBARATÇI ATEŞ SAVUNMA YAPIYOR
 
Ardından sanıklardan İstanbul Jandarma İstihbarat görevlisi Şeref Ateş'in savunması alınmaya başlandı. Daha önceki ifadesinden farklı anlatımlarda bulunan Ateş'e nedeni soruldu. Ateş, nedenini "Olaydan 10 yıl sonra ne olduğunu tam anlayamadan emniyete alındım. Bana söz konusu evrakları göstermediler. Sonra suçlamaların ciddi olduğunu görünce daha iyi düşündüm. Sonraki ifadelerim doğrusudur" sözleriyle açıkladı.
 
Duruşma, verilen öğle arasının ardından Ateş'in savunması ile devam edecek.