19 Nisan 2024 Cuma

Dilek Adsan Batman'da sonsuzluğa uğurlandı

Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren DTK Eşbaşkanlık Divanı Üyesi Dilek Adsan Batman'da son yolculuğuna uğurlandı.
Diyarbakır'dan tedavi için gittiği Ankara Gazi Üniversitesi Hastanesi'nde geçirdiği beyin kanaması sonrası yaşamını yitiren Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanlık Divanı Üyesi Dilek Adsan'ın cenazesi, araç konvoyu eşliğinde dün Batman'a götürüldü.
 
Eğitim Sen Batman Şubesi'nde düzenlenmek istenen tören, Batman Valiliği'nin "Gecedir, güvenlik zafiyeti var" denilerek engellendi. Adsan için gece geç saatlerde Korik Mahallesi Mezarlığı'nda tören düzenlendi. Törene, DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, HDP milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Mehmet Rüştü Tiryaki, Dersim Dağ, Gülistan Kılıç Koçyiğit, Necdet İpekyüz, TJA Sözcüsü Gülcihan Şimşek, KESK MYK üyeleri, Eğitim Sen, SES, Petrol-İş Sendikası, Genel-İş ve demokratikkitle örgütü temsilcileri katıldı.
 
Asri Mezarlığı'nda kılınan cenaze namazının ardından Adsan'ın cenazesi, Korik Mahallesi Mezarlığı'na götürülerek toprağa verildi.
 
'DİLEK'İ UNUTMAYACAĞIZ'
 
Kısa bir konuşma yapan TJA Sözcüsü Gülcihan Şimşek, "Dilek arkadaşımız emek ve kadın alanında ve Kürt halkının özgürlüğü noktasında hep öncü rolünü üstlenmiştir. 'Toplumun kurtuluşu, kadının kurtuluşudur' diyerek bir ömür yaşamıştır. Onu unutmayacağız ve mücadelesini sahipleneceğiz" diye konuştu.
 
'O'NU MÜCADELESİ VE GÜLÜŞÜYLE HATIRLAYACAĞIZ'
 
bir insanın yaşadığı yıllar içinde halkı için ne yaptığının önemli olduğunu vurgulayan DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk ise "Bir insan ister 20 yıl yaşasın, ister 100 yıl yaşasın, zamanın önemi yoktur. Yaşam içinde ne yaptığı önemli olandır. Eğer insan sadece kendisi için yaşarsa ne ona faydası vardır ne de halkına faydası vardır. Dilek arkadaşımızı erken kaybettik; ama o dolu dolu ve halkı için yaşamıştır. Biz onun mücadelesine kaldığı yerden sahipleneceğiz ve devam ettireceğiz. Onu, mücadelesi ve gülüşüyle hatırlayacağız" dedi.
 
Törenin ardından kadınlar, Adsan'ın mezarına karanfiller bıraktı.