23 Nisan 2024 Salı

Devrimci tutsak Sedefoğlu hastaneye götürüldü

Silivri 2 Nol'lu F TİPİ Hapishanesi'nde kalan ve gözlerini kaybetme riski olan devrimci tutsak Ersin Sedefoğlu, ameliyat için hastaneye kaldırıldı.
1999 yılında polis işkencesi nedeniyle gözlerinde görme sorunları başlayan üç tutsaklığı boyunca tedavi edilmesi engellenen, işkence sonucu gözlerinde oluşan dört yırtığın giderek büyümesi nedeniyle görme kaybı riski ile karşı karşıya olan devrimci tutsak Ersin Sedefoğlu'nun tedavisi Silivri 2 Nolu F Tipi Hapishanesi tarafından engelleniyordu.
 
Geçtiğimiz haftalarda Ezilenlerin Hukuk Bürosu'na (EHB) mektup gönderen Sedefoğlu, Beyoğlu Göz Hastanesi'nden randevusu olmasına rağmen dış kapıda görevli askerlerce iki kez hastaneye gidişinin engellendiğini ve randevularının iptal edildiğini duyurmuştu. Durumu hapishane yönetimine bildirmesine rağmen 'dış kapıdaki askerlerin randevuları engellediğini ve yönetimin yapacak bir şeyi olmadığı' cevabını aldığını söyleyen Sedefoğlu, ameliyat olmadığı durumda iki gözünü de kaybedecek olduğunu belirterek dayanışma çağrısı yapmıştı.
 
Sedefoğlu'nun tedavisinin engellenmesini oluşan kamuoyu desteği ile aştıklarını söyleyen EHB, dün sosyal medyadan yaptığı paylaşımla Sedefoğlu'nun ameliyat için hastaneye götürüldüğünü duyurdu.