20 Nisan 2024 Cumartesi

Devrimci tutsak Fethiye Ok'a hücre cezası

Hapishanelerde baskı artarken koğuşlara konulan kameraları kapattığı gerekçesi ile politik tutsak Fethiye Ok'a bir günlük hücre cezası verildi ve 'Suruç gazileri ve şehitleri' yazdığı için mektubuna el konuldu.
OHAL kaldırıldı ancak OHAL'in hukuksuz dayatmaları ve politik tutsaklara yönelik keyfi uygulamaları sürüyor. Daha önce kimlik dayatması ile gündeme gelen ve tutsak kadınların açlık grevi ile geri adım atan Elazığ Kapalı Kadın Hapishanesi yönetimi, bir süredir koğuşlara konulan kameralar ile kadın tutsakları 24 saat gözetliyor.
 
Geçtiğimiz ay ETHA'ya mektup gönderen politik tutsaklar Fethiye Ok ve Sevim Ekin, yaşadıklarını anlatarak kamuoyuna duyarlılık çağrısı yapmıştı.
 
Koğuşlara konulan 6 kamera ile 24 saat boyunca banyo önü ve kişisel yaşam alanları dahil sürekli izlendiklerini belirten Ok ve Ekin, bu durumun taciz olduğunu ifade ederek kabul etmeyeceklerini açıklamıştı.
 
Hapishane idaresi, koğuşlara konulan kameraları kapattığı gerekçesi ile politik tutsak Fethiye Ok'a bir günlük hücre cezası verdi.
 
'SURUÇ ŞEHİTLERİ' YASAKLI 
 
Hapishane yönetiminin keyfi uygulamaları bununla da sınırlı kalmadı. Ok'a gelen mektupta 'Suruç gazileri ve şehitleri' yazdığı için mektubu Ok'a vermedi.
 
Daha önce tutsaklara gelen mektupların tamamını karalayarak sadece 'Merhaba' yazısını bırakan hapishane yönetimleri artık mektupta yazan cümleleri bahane ederek mektuplara el koymaya başladı.