29 Mart 2024 Cuma

Devrimci tutsak Ersin Sedefoğlu gözlerini kaybedebilir

Devrimci tutsaklara yönelik baskı artarak devam ederken hastane randevuları iptal edilen ESP'li Ersin Sedefoğlu görme yetisini kaybetme riski ile karşı karşıya.
Politik tutsaklara yönelik baskılar artarak devam ediyor. Hasta tutuklular 'Hapishanede kalamaz' raporu olmasına rağmen tahliye edilmezken aynı zamanda tedavileri de engelleniyor.
 
1999 yılında polis işkencesi nedeniyle gözlerinde görme sorunları başlayan Ersin Sedefoğlu'nun üç tutsaklığı boyunca tedavi edilmesi engellendi ve işkence sonucu gözlerinde oluşan dört yırtık giderek büyüdü. 2014 yılında tahliye olan Sedefoğlu, 12 Nisan 2015 yılında HDP İstanbul mitinginde sol gözüne aldığı darbe sonucu görme yetisini kaybetti. Ardından geçirdiği biz dizi ameliyat ile sol gözünde lens ve gözlük takması durumunda yüzde 20 görme yetisi kazandı ancak katarakt meydana geldi.
 
2018 yılının Mayıs ayında dördüncü kez tutuklanan ve Silivri 2 Nolu F Tipi Hapishanesi'ne konulan Ersin Sedefoğlu, görme şikayeti ile gittiği hapishane revirinde benzer görme sorunun sağ gözünde de oluştuğunu öğrendi. Sol gözündeki görme yetisinin katarakta bağlı olarak yüzde 10'a düştüğünü ve sağ gözünde oluşan yırtığın da büyüdüğünü söyleyen hapishane doktoru tedavi edilmediği durumda iki gözünün de görme kaybı yaşayacağını söyledi.
 
Beyoğlu Göz Hastanesi'nden randevusu olan Sedefoğlu, dış kapıda görevli askerlerce iki kez engellendi ve randevuları iptal edildi. Durumu hapishane yönetimine bildirmesine rağmen 'dış kapıdaki askerlerin randevuları engellediği ve yönetimin yapacak bir şeyi olmadığı' cevabını alan Sedefoğlu, ameliyat olmadığı durumda iki gözünü de kaybedecek.
 
Ezilenlerin Hukuk Bürosu'na gönderdiği mektupla dayanışma çağrısı yapan Sedefoğlu, görme kaybı yaşamamak için ameliyat olmayı ve kamuoyunun sesine ses vermesini bekliyor.