21 Mayıs 2024 Salı

Devrimci Parti'den 'Umut Sosyalizmde' kampanyası 

Devrimci Parti, AKP/MHP Saray iktidarının saldırılarına karşı birlikte mücadele çağrısı yaptı ve "Umut Sosyalizmde" şiarıyla yürüteceği kampanyanın startını verdi.

Devrimci Parti, "Umut sosyalizmde" şiarıyla kampanya başlattığını açıkladı. 

Kampanyanın startı Kadıköy Süreyya Operası önünde yapılan basın açıklaması ile verildi. "Gecelerinde aç yatılmayan, gündüzlerinde işsiz gezilmeyen bir dünya için umut sosyalizmde" yazılı pankartın açıldığı eyleme Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu da katıldı.

ÇUBUK: FAŞİZM KORKUYLA AŞILAMAZ
Söz alan Devrimci Parti MYK üyesi Burcu Gül Çubuk, polis ablukasına tepki gösterdi. Ablukadan da, polis takibinden de, tutsaklıktan da korkmadıklarını ifade eden Çubuk, "Çünkü faşizm korkuya aşılamaz" dedi.

AKP-MHP faşizmine karşı tek umudun sosyalizm olduğunu vurgulayan Çubuk, "Mücadelemizi birleştirerek faşizmi yeneceğiz" diye konuştu.

PİROĞLU: BİRİLERİ KAZANACAK DİYE HALKLAR ÖLÜYOR 
HDP Milletvekili Musa Piroğlu ise Nazım Hikmet'in "Düşman" şiirini okuyarak söze başladı. Baroların direndiğini söyleyen Piroğlu, adil yargılanma hakkı için Avukat Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ın olum orucu direnişinde olduğunu hatırlattı.

Devlet eliyle gerçekleşen katliamları anımsatan Piroğlu, iktidarın kendinden olmayanı öldürmek istediğini söyledi. AKP/MHP faşizminin işgalci Ortadoğu politikalarına işaret eden Piroğlu, "Dünür ve damat kazanacak diye halklar öldürülüyor" dedi. 

İktidarın kadın ve çocuk düşmanı politikalarına dikkat çeken Piroğlu, "Birileri saraylarında keyfini çatarken çocuklarımızın yok pahasına ölmesine izin vermeyeceğiz" dedi ve ekledi: "Biz kazanacağız." 

Basın açıklamasını Doğan Adalı okudu, iktidarın saldırılarının saymakla bitmeyeceğini söyledi. Adalı, "Ama bütün dünyada olan Türkiye’de de kendini göstermeye başlamıştır. Gezi’yi yaratan bu topraklar yeni ve daha güçlü Gezileri yaratmaya adaydır. Dün Gezi Ayaklanması’nda işçilerin, kadınların, halkların, LGBTİ+ların, sokakta gösterdiği ısrar; iktidarı şaşırtmış, sömürü ve baskıya rağmen kitlelerde sürdüreceğini düşündüğü sükuneti bozmuştur. Gezi Ayaklanması’nın iktidar tarafından hala dillendiriliyor olması Gezi ruhunun bitmemiş olmasındadır" şeklinde konuştu.

'UMUT SOSYALİZMDE'
AKP'nin saldırılarla, mutlak sonunu değiştiremeyeceğini ve gideceğini söyleyen Adalı, şöyle devam etti: "Ancak saldırdıkça batan, battıkça daha da saldıran iktidara can simidi olmamak; çıkaracağımız her bir ses, birlikte vereceğimiz mücadele ile olacaktır. Aç kalmamak, şantiyelerde, hastanelerde, evlerde, okullarda ölmemek, ezilmemek ellerimizdedir. Gelecek mücadelemizdedir. Gecelerinde aç yatılmayan, eşit ve özgür bir dünya için umut sosyalizmde."

Eylem, "Faşizm yenilecek direnen halklar kazanacak", "Özgürlük sokakta umut sosyalizmde", "Yaşasın partimiz Devrimci Parti", "Bu yumruk bükülmez devrimciler yenilmez" sloganlarının ardından sona erdi.