19 Mayıs 2024 Pazar

Devrimci Parti: Diz çökmedik, çökmeyeceğiz

Devrimci Parti, parti binalarının polis tarafından basılmasına ilişkin genel merkez binasında basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında yapılan açıklamada, "Devrimci Parti hiçbir saldırınız karşısında diz çökmedi, diz çökmeyecek" denildi.
Devrimci Parti, parti binalarının polis tarafından basılmasına ilişkin genel merkez binasında basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına partinin Genel Başkanı Adnan Akın, HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni katıldı.
 
Basın toplantısında konuşan Devrimci Parti Genel Başkanı Adnan Akın, "Faşizme karşı birleşik duruşumuzu göstermeliyiz. HDP'den ESP'ye her kesim baskı altında. Bizim partimizi keyfi şekilde basıyorlar. Saldırı sadece devrimcilere değil artık, her kesime yapılmakta. Bundan dolayı birleşik duruşu göstermeliyiz" diye konuştu.
 
HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni ise "^2000 yılında biliyorsunuz hayata dönüş operasyonu yaptılar. Cezaevlerinde devrimcileri teslim alamadılar. Bugün ise AKP iktidarı aynı zihniyetle yaklaşıyor. Devrimcileri teslim almaya çalışıyor. Bu dönem devrimciler, yurtseverler ayakta durdukça bu saldırıları püskürtebiliriz. Akademisyenlere, SGDF'lilere, Devrimci Parti'ye yapılan saldırı HDP'ye yapılmış bir saldırıdır. Devrimci parti yanlız değildir. Onların yanındayız" diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından basın açıklamasını Uğur Varol okudu. Partilerinin dün saat 06.00 sıralarında TEM polisleri tarafından basıldığını söyleyen Varol, "Partimize hukuksuzca giren polisler tüm eşyalarımızı yağmaladılar. Kitaplarımıza, çeşitli parti evraklarımıza, bilgisayarlarımıza el koydular. Duvarlarda asılı değerlerimizin resimlerini topladılar" dedi.
 
Varol, "Arama kararında geçen suçlama; isimsiz bir mail kapsamında partimizde bomba ve patlayıcı unsurların yer aldığı ve suç teşkil üzerine asılsız iddialardan ibaret. Parti büromuzda aradıkları suç unsurlarını bulamayan polisler, partimizin gençlik örgütü olan Dev-Güç ve Dev-Lis'e ait flamalarımıza, stickerlara, dergilere, imzalı pankartlarla ve hatta su-elektrik faturalarımıza kadar suç unsuru bulundurduğu gerekçesiyle el koymuştur" diye kaydetti.
 
Baskınların tek sebebi olduğunu söyleyen Varol, "Devrimci Parti'yi her türlü yöntemle yıldırmak, mücadeleden düşürmek için akılları sıra bizlere mesaj veriyorlar" dedi. Varol, "Bizim ise mesajımız açık ve nettir; evet haklısınız, korkunuz boşuna değil. Geliyoruz. Yağmalarınızı, talanlarınızı, işçi kanıyla doldurduğunuz para kasalarınızı; saraylarınızı, saltanatlarınızı yıkmaya geliyoruz. Sarayın, egemenlerin özelde Devrimci Parti'ye genelde sosyalistlere, devrimcilere, yönelik saldırıları, sonuçsuz saldırılardır. Bizler devrimcilikten vazgeçmeyeceğiz. Faşizme karşı birleşik mücadeleyi her koşulda sürdürmeye devam edeceğiz. Baskınlar, baskılar, tutuklamalar bizleri yıldıramaz, sınıf mücadelemizi durduramaz. Devrimci Parti hiçbir saldırınız karşısında diz çökmedi, diz çökmeyecek" diye konuştu.