16 Nisan 2024 Salı

Devrimci Kızılbaşlar Hareketi: Halk düşmanları, katiller cemevine giremez

Devrimci Kızılbaşlar Hareketi, Sedat Peker'in cemevi ziyaretine ilişkin açıklama yaparak "Halk düşmanları, katiller cemevine giremez" dedi.
Devrimci Kızılbaşlar Hareketi (DKH), mafya lideri Sedat Peker'in Beşiktaş Cemevine gitmesine ilişkin yazılı açıklama yaparak tepki gösterdi.
 
"Halk düşmanları, katiller cemevine giremez" denilen açıklamada, "Demokrat, barışsever akademisyenlerimize, 'Kanınızla duş alacağız' diyen azılı bir katilin cem evlerimizde bulunmasını ve kutsal mekanlarımızda bu şekilde ağırlanmasını asla kabul etmeyeceğiz" diye belirtilidi.
 
Açıklamada, "Yezid'in, Firavun'un yolundan giden Sedat Peker emin olmalıdır ki Alevi toplumu geliştirilen bu baskı, tehdit ve sindirme konseptinin farkındadır. Aleviler size boyun eğmez. Alevi kimliği ile bu tablonun oluşmasında rol oynayanlar başta Beşiktaş'taki Aleviler ve Alevi toplumu olmak üzere, tüm insanlığa karşı sorumludur. Sorumluluk en başta, bu tabloya ortak olan ve duruma müdahale etmeyen ya da edemeyen cemevi yönetiminindir" dile kaydedildi.
 
Cemevi dedesi Okan Doğaner'in tepkiler üzerine, Sedat Peker'i davet etmediği yönünde yaptığı açıklamayı hatırlatan DKH, "Ancak, neden insanlığa düşmanlık eden bir çete lideriyle birlikte fotoğraf çektirdiği, ona cemevini gezdirdiğine yanıt vermemiştir" dedi.
 
Doğaner'in göz göre göre Alevi toplumunu yanılttığı ifade edilen açıklamada, artık Okan Doğaner'in Alevilere dedelik yapamayacağı vurgulandı.
 
Açıklamada son olarak şunlara değinildi: "Öncelikle kendisinin; Hz. Ali'nin, Hz. Hüseyin'in, Hacı Bektaş'ın, Pir Sultan'ın, Nesimi'nin, Alişer'in yolunu öğrenmesi gerekmektedir. Son olarak, bu tablonun oluşmasında sorumluluğu bulunan Beşiktaş cemevi yönetimi derhal bir açıklama yapmalıdır. Bu zulme karşı sessiz kalmak dilsiz şeytanlık olur."