26 Nisan 2024 Cuma

Devrimci Kızılbaşlar Hareketi: Gökhan canımız nerede?

Dört gündür kendisinden haber alınamayan sosyalist işçi Gökhan Güneş için açıklama yapan Devrimci Kızılbaşlar Hareketi, Seyit Rıza'nın direniş geleneğinin inanıyla Gökhan Güneş bulunana kadar mücadele etmekten vazgeçmeyeceklerini belirtti. 

Devrimci Kızılbaşlar Hareketi, 20 Ocak 2021 gününde kaçırılan sosyalist işçi Gökhan Güneş'ten dört gündür haber alınamamasına ilişkin açıklama yaptı.

Tüm verilerin kaçıran kişilerin polis olduğuna işaret ettiği kaydedilen açıklamada, "Ailesi ve arkadaşlarının Gökhan'ın kaçırılma anına ait kamera kayıtlarını polise vermelerine rağmen henüz etkili bir soruşturma yürütülmemekte, gözaltında olduğu dahi kabul edilmemektedir. Alevi bir canımızın kaçırılması, devletin inkar ve imha politikasının bir sonucudur. Bu nedenle tarihteki Alevi katliamlarından, Alevi inancının inkar edilmesinden ayrı düşünülemez" denildi. 

'MÜCADELEYİ YÜKSELTMEYE DEVAM EDECEĞİZ'
Gökhan Güneş'in kaçırılması ve gözaltında olduğunun kabul edilmemesinin kaybedilmeye çalışıldığının göstergesi olduğunu vurgulayan Devrimci Kızılbaşlar Hareketi, açıklamasına şöyle devam etti: "Şimdi çağımızın Hızır Paşalarına soruyoruz, '90'lı yıllardaki kaybetme politikası yeniden mi devrede?' Açık ve net olarak söylüyoruz; Gökhan Güneş'i sağ aldınız sağ istiyoruz. Bizler Pir Sultan'ın yolundan dönmeme iradesine, Şeyh Bedrettin'in isyanına, Seyit Rıza'nın direniş geleneğine sahip Kızılbaş Aleviler olarak, 'Gökhan canımız nerede?' diye sormaya ve onu sağ olarak koparıp alana kadar mücadeleyi yükseltmeye devam edeceğiz."