28 Mart 2024 Perşembe

Devrimci Cephe'den ESP'yi sahiplenme çağrısı

Devrimci Cephe, ESP, ETHA, SGDF, BEKSAV'a yönelik gözaltı saldırısına tepki gösterdi. Faşist devletin sıkıştıkça her alanda saldırganlaştığı kaydedilen açıklamada, "ESP, ETHA, SGDF yalnız değildir. Gözaltına alınan tüm devrimciler bir an önce serbest bırakılmalı" denildi.

Gece saatlerinde ESP, SGDF, BEKSAV ve ajansımıza yönelik gözaltı saldırısına ilişkin açıklama yapan Devrimci Cephe, "Gözaltına alınan tüm devrimciler bir an önce serbest bırakılmalı" dedi.

Faşizmin son süreçte giderek artan işçi eylemlikleri ve Boğaziçi Üniversitesinde öğrenci gençliğin direnişi karşısında paniklediği belirtilen açıklamada, "terör örgütleri", "darbe Gezi kalkışması" söylemleriyle bu korkusunu dışa vurduğu belirtildi.

Gözaltı saldırısının yanı sıra ESP binalarının, BEKSAV ve ETHA'nın basıldığı hatırlatılan Devrimci Cephe açıklamasında, "Faşizmin soykırım operasyonları, baskılarla bizleri yıldırma çabasında ama bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada bu baskı, soykırım operasyonları bizlerin faşizm karşında mücadeleye daha sıkı sarılmamıza ve faşizm karşısında direnişi büyütmemize sebep olur ancak" denildi.

Saldırıya uğrayan kurumları sahiplenme ve faşizm karşısında tek vücut olma çağrısı yapılan açıklamada, "Onların ayrımsız saldırıları, yok etme ve sindirme politikaları karşısında bu kurumlarımızı sahiplenmek devrimci bir görev ve sorumluktur. Bize düşen görev mücadeleyi bütün alanlarda faşizmin devrimci kurumlara ve halka açtığı savaşa karşı yükseltmek, kurumlarımızı sahiplenmektir" diye belirtildi.