20 Mayıs 2024 Pazartesi

Devrim emekçisi ESP'li Erol Tuğlu son yolculuğuna uğurlandı

ESP'li Erol Tuğlu geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Tuğlu için Silivrikapı Kozlu Mezarlığı'nda tören düzenlendi. Törende konuşan ESP Eş Genel Başkanı Tümüklü, "Erol yoldaş, devrimciliğin emekçiliğini yaşamıyla, pratiğiyle gösteren bir kişiydi" dedi.

Yakalandığı akciğer kanseri nedeniyle İstanbul Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören Tuğlu, 30 Eylül günü taburcu edildi. 1 Ekim günü evinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) kurucu üyesi Erol Tuğlu son yolculuğuna uğurlandı.

Sümbül Efendi Camiindeki törenin ardından Erol Tuğlu'nun cenazesi Silivrikapı Kozlu Mezarlığı'na götürüldü. Törene ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, ESP MYK ve PM üyeleri, HDP MYK Üyesi Emin Orhan, HDP Fatih İlçe Eşbaşkanı Suat Akoğlu, Halkların Demokratik Kongresi'nin (HDK) yanı sıra siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı.

Törende konuşan HDP Fatih İlçe Eşbaşkanı Suat Akoğlu "Erol yoldaş devrimci duruşuyla aklımızda kalacak. Ailesine, sevenlerine başsağlığı diliyorum" dedi.

ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü ise "Bazı insanlar vardır o kadar sakin ve sessiz yaşarlar ki onları ancak kendi ağırlığında ölçersiniz. Erol yoldaşımız belki 50 yıllık mücadele tarihinde bu coğrafyadaki devrimcilere değen ve her değene aynı hissi veren bir devrim emekçisiydi. Belki çok önde değildi, belki çok yıldızlı değildi. Ama kapısını çaldığınızda partiyi karşısında gördüğünüz bir parti emekçisiydi. Belki çok yaldızlı konuşmuyordu, belki çok teorik konuşmuyordu, ama yanı başındaki siper yoldaşına devrimciliğin emekçiliğini yaşamıyla, pratiğiyle gösteren bir devrimciydi" dedi.

"Parti biziz" şiirinde geçen "Parti sensin yoldaş" dizesini hatırlatan Tümüklü, "Erol abimiz aslında partiydi. Kocamustafapaşa'da belki 50 yıllık tarihinde bu mücadelenin bu tarihin yapıcılarından, nehrin su taşıyıcılarından, kurucularından biriydi. Hepimiz için çok büyük bir kayıp. Hepimiz için devrimin emekçisi, neferi şimdi önümüzde duruyor. Onun mücadele arzusu, onun isteği bu coğrafyada, bu bölgede, bu dünyada devrimi yaratmaktı. Ona buradan hepimizin huzurunda, hepimiz, hangi örgütten olursak olalım, bu coğrafyada devrim iddiası, devrim düşü kuran hepimiz için bir bayraktır o. Bir sözdür. Ona söz veriyoruz, bu ülkede, bu bölgede, bu dünyada devrimi kuracağız" diye konuştu.

ESP'li Erol Tuğlu'nun cenazesi "Erol yoldaş ölümsüzdür" sloganı eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

Mezarlıktaki törenin ardından Tuğlu için Kocamustafapaşa'daki Yeni Yaşam Derneği'nde lokma verildi.