20 Mayıs 2024 Pazartesi

Dev-Turizm İş'ten TİS tepkisi

Dev-Turizm İş ve belediye arasında devam eden TİS sürecinin tıkanması üzerine İBB Başkanı Tunç Soyer'e çağrı yapan işçiler, ekonomik sıkıntılarının bu ücretle giderilemeyeceğini söyledi.

Devrimci Turizm İşçileri Sendikası (Dev-Turizm İş), İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gençlik ve Spor Kulübü Derneği arasında anlaşmazlıkla sonuçlanan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) sürecine ilişkin açıklama yaptı. Kültürpark Celal Atik Spor Salonu bahçesinde yapılan açıklamada, "Eşit işe, eşit ücret istiyoruz" dövizi taşındı.

İşçiler adına basın metnini Dev-Turizm İş Sendikası işyeri temsilcisi Latif Koca okudu. Toplu sözleşme maddelerinin yeniden değerlendirilmesini istediklerini belirten Koca, kendilerine yüzde 70 zam yapılacağının söylendiğini aktardı. Asgari ücrete yüzde 50 zam yapıldığını anımsatan Koca, "Bize verdikleri yüzde 20'yi komik bir şekilde yüzde 70 olarak göstermekteler. Buradan bir kez daha İBB Başkanımız Sayın Tunç Soyer'e sesleniyoruz. Bizler 20 küsur yıldır spor kulübüyle İzmir'in tanıtımına, hizmet etmekteyiz ve edeceğiz. Lakin ülkede yaşanan tüm olumsuzluklar ve ekonomik sıkıntılar bize verilen bu ücretle giderilemez. Bu bağlamda bizler de başkanımız Soyer'i yanımızda hissetmek istiyoruz" dedi.