9 Mayıs 2024 Perşembe

Dev Tekstil'den Flomak önüne eylem

Üyelerinin haksız ve hukuksuz işten çıkarılmasını Flomak önünde protesto eden Dev Tekstil, baskılara ve hukuksuzluğa geçit vermeyeceklerini kaydetti. 

Dev Tekstil üyesi işçiler İstanbul Beylikdüzü'nde bulunan Beysan Sanayi Sitesi'nde bulunan Flomak önünde açıklama düzenledi. Eylemde, "Sendikal faaliyet engellenemez. İşçi düşmanı Flomak patronu!" yazılı pankart açıldı.

Söz alan Dev Tekstil temsilcisi Okan Karaçak, iki üyelerinin hukuksuz ve keyfi bir şekilde işten çıkarıldığını kaydetti. Flomak patronuna seslenen Okan Karaçam, "İçerideki hukuksuzluğa son vermek zorundasınız. Vermezseniz bu işin peşini bırakmayacağız ve hesap soracağız. Kurumsal bir firma olmakla övünüyorsunuz ancak sigortasız işçi çalıştırıyorsunuz. Anayasal hakkını kullanan işçiyi işten çıkarıyorsunuz" uyarısı yaptı. 

Basın metnini ise işten çıkarılan Dev Tekstil üyesi işçi, insanca çalışma koşulları, baskı ve mobbingin son bulmasını istediklerini ancak işten çıkarıldıklarını kaydetti. İşçi, şöyle devam etti: "Dünyaca ünlü markalar olan, Emporio Armani, Lacosta ve Puma da sorumludur. Bu markaların denetmenleri fabrikaya geldiklerinde bir günlüğüne her şey sorunsuz oluyor. Ama bir sonraki gün Flomak yöneticileri kendi keyfi kanunlarını hayata geçiriyorlar. Yapılan bu hukuksuzluk son bulmadıkça sizleri de rahat bırakmayacağız. Bizler sendikamız Dev Tekstil ile birlikte Flomak patronundan ve sizlerden yasadışı, keyfi uygulamalarınız ve işten atma saldırınız için hesap soracağız. Tüm haklarımız iade edilerek işe iademiz gerçekleştirilene kadar mücadele edeceğiz. Emeğimizi, hakkımızı kimseye bırakmayacağız. Yapılan bu baskıya, hukuksuzluğa geçit vermeyeceğiz!"