6 Mayıs 2024 Pazartesi

DEÜ Hastanesinde SES'in bildiri dağıtması engellendi

DEÜ Hastanesinde kamu emekçilerinin toplu sözleşmesine ilişkin bildiri dağıtmak isteyen SES İzmir Şubesine hastanenin özel güvenlikleri, başhekimin izni olmadığı gerekçesiyle engel oldu.

SES İzmir Şubesinin Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesinde kamu emekçilerinin toplu sözleşmesine ilişkin bildiri dağıtmak istemesini hastanenin özel güvenlikleri engelledi.

SES İzmir Şube yöneticileri, temsilcileri ve üyeleri, DEÜ hastanenin yemekhanesinde öğle arası sağlık emekçilerine toplu sözleşmeyle ilgili bildiri dağıtırken, hastanenin özel güvenliği sendikanın izni olmadığı gerekçesiyle bildiri dağıtımı engelledi.

Sendika ise, izine ihtiyaç olmadığını yasal hak olarak hastane içerisinde faaliyet yürütebileceklerini söylemesi üzerine özel güvenlik başhekimliğin izin vermediğini bildirdi.

'SENDİKAL FAALİYETİMİZ ENGELLENDİ'
Evrensel'de yer alan habere göre; konuyla ilgili açıklama yapan SES İzmir Şube Yöneticisi Hüseyin Çoban, "Ücretsiz, nitelikli kamusal sağlık için yıllardır faaliyet yürütüyoruz. Yoksulluk sınırının altında ücret aldığımız bu dönemde tam da toplu sözleşme sürecinin gerekliğini yerine getirme çalışıyoruz. Dolayısıyla sendikal faaliyetin engellenmesi söz konusu. Başhekim 'İzinsiz bildiri dağıtamazlar' demiş. Ancak biz sendikal faaliyetimizi yürütmeye devam edeceğiz. Sendikal faaliyet yasal hakkımızdır. Hiç kimsenin keyfiyetine yasal haklarımızı kurban etmeyeceğiz" diye konuştu.

'SENDİKAL MÜCADELE BU BİR SALDIRIDIR'
SES İzmir Şube Yöneticisi Hülya Ulaşoğlu ise, "Toplu sözleşmeyle ilgili hem çalışanları bilgilendirmek hem de taleplerimiz anlatmak için yemekhanede bildiri dağıtmak istedik ama güvenlikler engel oldu. 4688 sayılı kanun gereği sendikal faaliyetimiz engellenemez. Her işyeri bizimdir. Bu engellemeye karşı savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Sendikal mücadele bu bir saldırıdır, bunu kınıyoruz ve gerekeni yapacağız" dedi.