27 Nisan 2024 Cumartesi

'Dertleri çay dağıtmamız değil, ekonomik krizi teşhir etmemiz'

DEÜ'de ücretsiz çay dağıttıkları için haklarında soruşturma  başlatılan öğrencilerden Meryem Yıldırım, ETHA'ya yaptığı değerlendirmede asıl amacın öğrenciler arası dayanışma ve bilinçlenmeyi engellemek olduğunu kaydetti. "Ekonomik krizin sebebi biz değiliz bedelini ödemeyeceğiz" diyen Yıldırım, tüm üniversite öğrencilerine dayanışma ve birlikte mücadele çağrısı yaptı. 

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü, öğrencilerin en küçük dayanışması ve bilinçlenmesini engellemek için akıl almaz yollara başvuruyor. Tınaztepe Kampüsü'nde ekonomik krize karşı stant açan öğrenciler ücretsiz çay dağıtarak dayanışmada bulunmuş, öğrencilere güvenlik saldırmıştı. Ancak öğrenciler saldırıyı püskürterek çay dağıtımını sürdürmüş, dayanışma ve birlikte mücadeleçağrısı yapmıştı. 

SAVUNMA VERMELİ İSTENDİ
Basit bir çay dağıtımından dahi rahatsız olan rektörlük öğrenciler hakkında soruşturma başlattı. Öğrencilerin uyarma, kınama ve bir aydan iki yarıyıla kadar uzaklaştırmaya kadar ceza öngören disiplin maddesiyle ilgili savunma vermeleri istendi.

'BASİT BİR ÇAY DAĞITIMI BİLE TEŞHİR ANLAMINA GELİYOR'
Hakkında soruşturma açılan öğrencilerden Meryem Yıldırım, buradaki asıl amacın öğrenci dayanışmasını engellemek olduğunu vurguladı. ETHA'ya konuşan Yıldırım, ekonomik krizi, yoksulluğu ve açlığı en derinden yaşayan kesimlerin arasında öğrenci gençliğin olduğunu kaydetti. Yıldırım, "Bu nedenle basit bir çay dağıtımı bile ekonomik krizi teşhir etmek anlamına geliyor. Üniversite içinde bilinçlenen ve buna karşı çıkan, adalet isteyen öğrencilerin çay dağıtması da politik bir eylem oluyor ve rektörlüğü korkutuyor" dedi. 

'KRİZİ BİZ YARATMADIK BEDELİNİ DE ÖDEMEYECEĞİZ'
Öğrencilerin taleplerine kulak tıkayan rektörün, öğrenciler arasındaki dayanışmadan rahatsız olarak çay dağıtımını soruşturma gerekçesi yaptığını söyleyen Yıldırım, "Ekonomik krizi yaratan üniversite öğrencisi değil, bu nedenle bedelini de biz ödemeyeceğiz" diye konuştu. 

'BİRİKEN ÖFKEYİ DIŞARI VURMALIYIZ'
Üniversite öğrencilerine dayanışma ve birlikte mücadele çağrısı yapan Meryem YIldırım, şöyle devam etti: "Ekonomik krize karşı mücadele etmeli ve biriken öfkeyi dışa vurmalıyız. Soruşturmalarla mücadelemizi engellemeye çalışanlar bilsin ki üniversitelerde, sokaklarda mücadeleyi büyütecek ve krizin sorumlularından hesap soracağız."