20 Mayıs 2024 Pazartesi

Derste Alevilere hakaret

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni A.H. Alevilere hakaret etti. Okul müdürü olayı "Öğretmen engelli" diye kapatmaya çalıştı.
İstanbul Sultanbeyli Maraşal Fevzi Çakmak Ortaokulu’nda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak görev yapan A.H. derste Alevilere yönelik ayrımcı ifadeler kullandı.
 
A.H. 6. sınıflardaki dersi esnasında "Alevilerin oruç tutmadığını, namaz kılmadığını ve H.z. Ali’ye taptığını" söyledi.  
 
Velilerin durumu bildirdiği okul müdürü "Yanlış anlaşılma olmuş, kadının ayağı sakat" diyerek velileri ikna etmeye çalıştı. Veliler, okul müdürüne öğretmenin bedensel engeli olmasının Alevilere hakaret etmesinin mazereti sayılamayacağını söyleyerek tepki gösterdi.
 
"ALEVİLER EFRİN'İ DESTEKLEMİYORLAR"
 
Cumhuriyet'te yer alan habere göre, ismini vermek istemeyen bir veli, A.H'nın derste "Oruç tutmuyorlar. Vatana millete hayırları yok" dediğini, okul müdürünün A.H'nın ifadesini alacağını söylemesine rağmen almadığını ve kendilerini oyaladığını ifade etti. Ayrıca okul müdürünün çay ocağında kimin oruç tutup tutmadığını denetlediğini söyledi. 
 
A.H'nın derste "Aleviler Efrin operasyonunu desteklemiyor. İçki içiyorlar, bunlar dinsiz" dediğini ifade eden bir başka veli K.P. ise çocukları okuldayken endişe duyduklarını belirtti. Her dönem aynı ayrımcılığı yaşadıklarını vurgulayan K.P. sorumluların cezalandırılmasını istedi.