26 Nisan 2024 Cuma

Dersim'de kadınlar tacize karşı açıklama yaptı

Mazgirt'e bağlı Goma köyünde M.G. adlı erkeğin bir kadına cinsel taciz girişimi köyde protesto edildi. Kadınlar, "Kadını hor gören, kadın bedenini istediği gibi kullanabileceğini düşünen tüm erkekler toplum dışına itilmeli" dedi.
Dersim Kadın Platformu, Dersim'in Mazgirt İlçesi Goman köyünde M.G. isimli erkeğin bir kadına cinsel tacizde bulunma girişimine karşı köyde açıklama yaptı. Kadınlar adına açıklamayı Dersim Kadın Platformu üyesi Nurşat Yeşil okudu. 
 
Yeşil, kadına yönelik şiddet, taciz, cinsel saldırı, çocuk istismarının her geçen gün arttığına dikkat çekerek, devletin kadınlara dair politikasının da bunun artmasına neden olduğunu kaydetti. Yeşil, kadın katliamlarının devlet eliyle bir yasa haline getirildiğini belirterek, fail erkeklerin yasalarla korunduğunu aktardı.
 
KADINLARLA YAN YANAYIZ
 
Dersim'de de kadınların cinsel şiddete maruz bırakıldığını ifade eden Yeşil, Goman köyünde yaşanan taciz girişimine dikkat çekerek "Erk zihniyete sahip kendine sunulan tüm cinsiyetçi ayrıcalıklardan fazlasıyla memnun olan daha öncede başka kadınlara cinsel saldırıda bulunan bu şahıs, sanmasın ki kadınlar yalnız, güçsüz. Dersim Kadın Platformu olarak kadın arkadaşımızla yan yanayız. Bu sürecin hem hukuki hem de manevi olarak takipçisi olacağız. Kadını hor gören, kadın bedenini istediği gibi kullanabileceğini düşünen tüm erkekler toplum dışına itilmeli" dedi.
 
Yeşil, son olarak da tüm kadınlara taciz ve cinsel saldırılara karşı yan yana mücadele etme çağrısında bulundu.