6 Mayıs 2024 Pazartesi

Dersim'de 'demokrasi yürüyüşü'ne çağrı 

HDP Dersim İl Örgütü, "Darbelere karşı demokrasi yürüyüşü'ne katılmak için Dersim'den yola çıktı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dersim İl Örgütü, "Darbelere karşı demokrasi yürüyüşü"ne çağrı için açıklama yaptı. Polisin yürüyüşü engellemesi üzerine, Sanat Sokağı’nda basın açıklaması gerçekleştirildi.

Açıklama yapan HDP Dersim İl Başkanı Nurşat Yeşil, "hak, hukuk, adalet, demokratik bir anayasa, demokrasi, Kürt sorununda demokratik çözüm, savaşların durması, iş, kadınlar, gençler, doğa ve yaşam" için bu yürüyüşün organize edildiğini hatırlattı.

Umudu canlı tutmak için yürüdüklerini söyleyen Yeşil, "Biz demokratik haklarımızı kullanarak itiraz ediyoruz, sesimizi yükseltiyoruz, umudu büyütüyoruz. HDP umuttur, halkların umududur, halkların birlikte mücadelesinin umududur. Asıl provokasyon anayasal demokratik meşru hakların kullanılmasını engellemektir" dedi.

Kamuoyuna çağrı yapan Yeşil, şunları söyledi: "Gelin hep birlikte uğradığımız bunca kötülükten sonra hep birlikte iyiliğin tarihini yazalım. Demokratik bir toplumda, kendi kendimizi yöneterek, barış içinde yaşamak için hak, hukuk, adalet, demokrasi ve özgürlük mücadelesinde birleşelim. Yeni bir yaşam mümkün. Çalışarak, çabalayarak, mücadele ederek biriktirdiğimiz, bu zenginliğin bir avuç haraminin elinde yoksulluğumuzun kaynağı olmasına izin vermeyelim. Eşit ve özgür bireylerin ve hür toplulukların ortaklığı üzerinde yükselen yeni bir toplumsal dokuyu birlikte yaratabiliriz."

Açıklamanın ardından bir heyet yürüyüşe katılmak üzere Diyarbakır'a doğru yola çıktı.