25 Nisan 2024 Perşembe

Dersim'de bir kadına tecavüz iddiası

Dersim'de bir genç kadının, 3 uzman çavuşun tecavüz ve şiddetine maruz kaldığı, Elazığ'da bir hastaneye kaldırıldıktan sonra, Tunceli Devlet Hastanesi'nde kapısı kilitli bir odada tedavi altına alındığı iddia edildi.

Dersim'de son günlerde sosyal medyadan paylaşılan ve halk arasında sıkça konuşulan 3 uzman çavuşun bir kadına tecavüz ettiği iddia edildi.

Mezopotamya Ajansı'nın yerel kaynaklara dayandırdığı haberinde, yaklaşık 1 ay önce bir uzman çavuş, 20'li yaşlarda olan genç bir kadını evine çağırdı ve evde bulunan 2 uzman çavuşla birlikte kadına tecavüz etti. Tecavüze maruz kalan kadına şiddet uygulanarak evden atıldı.

DERSİM'E GETİRİLDİ
Olayın duyulmaması için tecavüze uğrayan kadın, ilk olarak Elazığ'da bir hastaneye kaldırıldı. Bazı insanların olayla ilgili araştırma yapması üzerine genç kadın, Tunceli Devlet Hastanesi'ne getirildi.

KAYITLARA GEÇMEDİ
Ancak Dersim'e getirilen kadının hastane kayıtlarına adının geçmediği, yatırılması gereken bölüm yerine başka bir serviste tedavi edildiği iddia edildi. Tecavüzün açığa çıkmaması için kadının Tunceli Devlet Hastanesi'nin 2. katında bulunan dâhiliye A-326 nolu odada tutulduğu, bu odanın kapısına ise "Ziyaretçi yasaktır" yazısı asılarak, kimsenin içeriye girmesine izin verilmediği belirtildi.

ODAYA KİMSE ALINMADI
Temizlik görevlisinin dahi alınmadığı odada, ışıkların açık olduğu ancak kimsenin girip çıkmadığı, hiçbir şekilde tek bir sesin duyulmadığı, yine kapının kilitli olduğu kaydedildi. Odanın güvenliği ve kadının sağlığıyla türbanlı olan bir kadının ilgilendiği belirtilirken, 30-35 yaşlarında olduğu tahmin edilen 2 erkeğin de odaya girdiği aktarıldı.

OLAYI TEMİZLİK GÖREVLİSİ ÇÖZDÜ
Yerel kaynaklar, olayın nasıl açığa çıktığına dair şu bilgileri verdi: "Hastanede çalışan bir temizlik görevlisi o odanın önünden geçiyor. Odayı temizlemeye yelteniyor. Fakat odanın kilitli olduğunu görüp merak ediyor. Araştırıyor ve odadaki kişinin tecavüz edilen kadın olduğunu öğreniyor."

HASTANEDE POLİS SAYISI ARTTI
Bunun yanı sıra Tunceli Devlet Hastanesi'ndeki sivil polis sayısında ciddi bir artış olduğu da öğrenildi.

İL DIŞINA GÖNDERİLDİ
Tunceli Devlet Hastanesi'nde tutulan kadının, dün taburcu edilerek il dışına gönderildiği belirtildi. Taburcu edilen kadının annesinin de 3 erkekle birlikte hastaneden çıktığı kaydedildi.

Hastane çalışanları, söz konusu odada "hastane müdürünün 13 yaşındaki oğlunun üst solunum enfeksiyon nedeniyle tutulduğunu" ileri sürdü. Ancak, odada yattığı iddia edilen hastane müdürünün çocuğunun ise daha dün taburcu edildiği bilgisine ulaşıldı.

VALİ YARDIMCISI: OLAY DOĞRU DEĞİL
Yine kentteki etkinlik yasağına dair Tunceli Vali Yardımcısı Selçuk Yosunkaya ile dün görüşen kentteki kurum temsilcilerinin, konuyu gündeme getirdiği ve Yosunkaya'nın da olayın doğru olmadığını ileri sürdüğü, isteyen kişinin hastanelere durumu sorup savcılığa suç duyurusunda bulunabileceğini önerdiği kaydedildi.

ASKER, POLİS VE UZMANLARA YASAK
Yine alınan bilgilere göre, akşam saat 19.00'dan sonra bekar olan asker, polis ve uzman çavuşların sokağa çıkmasına yasak getirildiği belirtildi.