6 Mayıs 2024 Pazartesi

Dersim yangınına 12 gün sonra müdahale eden OGM'ye tepki

Orman Genel Müdürlüğü, 12 gün sonra Dersim'deki yangına müdahale etti. Sosyal medya kullanıcıları yaptıkları paylaşımla OGM'ye tepki gösterdi. 

Dersim'in Hozat ilçesi kırsal alanda askeri operasyon sonucu başlayan; yetikililerin müdahale etmediği gibi halkın da müdahale etmesini engellenen yangın sürüyor. 

17 Ağustos'ta başlayan orman yangını köylere kadar ulaştı. Yangın bölgesine gitmek isteyen halk askerler tarafından engellenmiş, Ovacık Kaymakamı ise "Geri dönün sizin için iyi olmaz" sözleriyle tehdit etmişti. 

Başta HDP Milletvekilleri olmak üzere çok sayıda kişi sosyal medyada yangına özellikle müdahale edilmediği noktasında AKP/MHP iktidarını teşhir etmişi, Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ile bir grup gazeteci yangının ulaştığı bölgeden yayınladıkları görüntülerle gerçeği bir kez daha gözler önüne sermişti. 

SOSYAL MEDYADA OGM'YE TEPKİ
Sosyal medyada oluşan tepkilerden sonra Orman Genel Müdürlüğü 12 gün sonra yangına müdahale etti. OGM'nin 12 günlük gecikmiş ve kendisini öven paylaşımına çok sayıda Twitter kullanıcısı tepki gösterdi.