18 Nisan 2024 Perşembe

Dersim Kadın Platformu'ndan 25 Kasım'a çağrı

Kadına yönelik şiddetin sürdüğünün altını çizen Dersim Kadın Platformu, tüm kadınları örgütlenmeye, mücadeleye ve 25 Kasım'da sokağa çağırdı. 

Dersim Kadın Platformu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'ne yaptığı açıklamada, tüm kadınları sokağa ve mücadeleye çağırdı. 

25 Kasım'ın tarihçesinin hatırlatıldığı açıklamada, eril siyasetin tüm uygulamalarının kapitalizmin devam edebilmesi için kullanılan tüm araçların, eşitsizlik, savaş ekonomisi, tekrar tekrar üretilen şiddeti meydana getirdiği kaydedildi.

Kadınların türlü bahanelerle katledilmeye devam ettiği belirtilen açıklamada; kadına yönelik şiddet, taciz-tecavüz ve çocuk istismarı davalarında faillerin yargı tarafından cezasızlık politikalarıyla korunduğu dile getirildi. Son örneklerinin Zaynal Abarakov ve Musa Orhan olduğuna dikkat çekilen açıklamada, bunlar yetmezmiş gibi AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla gece yarısı İstanbul Sözleşmesi'nden çekilindiğini de anımsattı.

Açıklama şöyle devam etti: "Bizler Dersim Kadın Platformu olarak kadın cinayetlerini durdurmak için, tacize ve tecavüze, haksız tahrik indirimine son vermek için, AKP'nin kadın düşmanı politikalarına dur demek için, güvencesiz, kayıt dışı, kölece çalışmaya hayır demek için, nefret suçlarına dur demek için, savaşa karşı onurlu bir barış inşa etmek için, emeğimiz, bedenimiz, kimliğimiz bizimdir demek için, haklarımızı ve hayatlarımızı elimizden almak isteyenlere karşı mücadeleyi büyütmek için alanlarda olmaya devam edeceğiz. Tüm Dersimli kadınlarıda  25 kasım günü alanlara bekliyoruz."