8 Mayıs 2024 Çarşamba

Dersim Kadın Platformu: Gülistan suda değil, nerede?

Gülistan Doku'nun kaybolmasının birinci yılı dolayısıyla basın açıklaması yapan Dersim Kadın Platformu, "Kız kardeşimiz Gülistan Doku'dan 5 Ocak 2020 gününden beri haber alamıyoruz. Gülistan hayatta mı, öldü mü, öldürüldü mü, hayattaysa nerede öldürüldüyse kim öldürdü bilmiyoruz. Biz kadınlar tam bir yıldır 'Gülistan Doku nerede?' diye soruyoruz" diye belirtti.

Dersim Kadın Platformu, Gülistan Doku'nun kaybolmasının birinci yılı dolayısıyla Seyit Rıza Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.

"1 yıldır soruyoruz, soracağız. Gülistan suda değil, nerede?" yazılı pankartın açıldığı eylemde basın açıklamasını okuyan Damla Çınar, "Kız kardeşimiz Gülistan Doku'dan 5 Ocak 2020 gününden beri haber alamıyoruz. Gülistan hayatta mı, öldü mü, öldürüldü mü, hayattaysa nerede, öldürüldüyse kim öldürdü bilmiyoruz. Biz kadınlar tam bir yıldır Gülistan Doku nerede diye soruyoruz" dedi.

Soruşturmanın genişletilmesini isteyen Çınar, "Zaynal Abakarov şüpheli olarak soruşturmaya dahil edilsin" diye belirtti. Zaynal'ın yargılanmasını istediklerini kaydeden Çınar, "Çünkü kaybedildiği günden yalnızca bir gün önce Zaynal Abakarov Gülistanı zorla arabasına bindirmeye çalışmış, çevredekilerin çağırmasıyla gelen polisler ve Zaynal'ın polis babası bu kaçırma girişiminin üstünü kapatmıştı. 5 Ocak sabahı ise Zaynal'ın çalıştığı kafede Gülistan'a bağırdığı, üzerine yürüdüğü ve kafeden ayrılmasını engellediği kamera kayıtları ile sabit" dedi.

BEDRİYE DOKU; GÜLİSTANLAR ÖLMESİN
Eylemde konuşan Gülistan Doku'nun annesi Bedriye Doku da "Gülistan'ıma ne oldu? Ben her akşam kafamı yastığa koyunca bu soruyu soruyorum. Gülistan intihar etti diyorlar, intihar edecek biri neden kitap alsın, niye anne ben eve geleceğim desin. Her gün kadınlar öldürülüyor. Kadınlar ölmesin. Bu yıl Gülistanlar ölmesin. Bizim yüreğimize ateş düşürenlerin de yüreğine ateş düşsün" dedi.

DAĞ: GÜLİSTAN DOKU KAYBOLMADI, KAYBETTİRİLDİ
Tam bir yıldır "Gülistan Doku nerede?" sorusunu sorarak her yerde alanlarda olduklarını söyleyen HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ ise "Şunu çok iyi biliyoruz ki Gülistan Doku kaybolmadı, kaybettirildi. Tam bir yıldır baş şüpheli Zainal olmasına rağmen doğru düzgün ifadesi dahi alınmadı. Soruşturma dosyaya dönüşmedi ve bir yargılama gerçekleşmedi. Bir yıldır Gülistan Doku soruşturmasında bir adım ileriye gidilmiş değil. Biz buradan bir kez daha sormak istiyoruz. Zainal baş şüphelidir, Gülistan Doku kaybettirildi ve bulunmak istenmiyor. Bu sorudan korkanlara bir kez daha bu soruyu soruyoruz Gülistan Doku nerede? Bunun hesabını verin. Gülistan'ın kaybettirilmesinden bu devlet sorumludur."