20 Mayıs 2024 Pazartesi

Dersim Kadın Platformu 8 Mart programını açıkladı

Dersim Kadın Platformu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınları Günü programını açıkladı.
Dersim Kadın Platformu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında düzenleyeceği etkinlik programını basın açıklamasıyla duyurdu.
 
KESK Şubeler Platformu'nda düzenledikleri basın açıklamasına 31 Mart yerel seçimleri için oluşturulan Dersim Devrimci Güç Birliği'nin Belediye Eşbaşkan Adayı Nurşat Yeşil de katıldı.
 
Platform adına konuşan Baran Solmaz Şahin, kadınların alanlardan koparılmaya, eve kapatılmaya, yalnızlaştırılmaya çalışıldığı bir dönemde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü karşıladıklarını ifade etti.
 
Şahin, "Kamusal alanları, kentlerimizi ve yaşam alanlarımızı daraltarak bizi eve hapsetmeye çalışanlara, bizi babayla, kocayla, aileyle tanımlayanlara, işsiz bırakarak itaate zorlayanlara karşı örgütlü kimliğimize ve sendikalaşma hakkımıza sahip çıkıyoruz" dedi.
 
DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven şahsında yüzlerce kadının açlık grevinde olduğunu hatırlatan Şahin, açlık grevlerinin bir an önce sonlandırılması için adım atılmasını talep ettiklerini vurguladı. Şahin, "Yaşamın yarısıyken yok sayılmayı reddediyoruz! 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde dünyanın dört bir yanında alanlardan, meydanlardan, sokaklardan, evden, okuldan, işten, her yerden sesleneceğiz: Eşit ve özgür bir yaşamı kuruncaya dek mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Vardık, varız, var olacağız" diye konuştu.
 
Platformun açıkladığı etkinlik programı şöyle:
 
3 Mart Pazar/Saat: 15.00 
Panel: "Kriz, Sömürü, Şiddet Sarmalında Kadın ve Mücadele"
Yer: DAD (Demokratik Alevi Dernekleri)
 
7 Mart Perşembe/Saat: 13.30
Tutsak Kadınlarla Dayanışma- Kart Gönderimi:
Yer: Postane
 
8 Mart Cuma/Saat:12.30
Basın Açıklaması:
Yer: Seyit Rıza Meydanı