26 Nisan 2024 Cuma

Dersim Kadın Platformu: 25 Kasım'da alanlardayız

Basın açıklamasıyla 25 Kasım çalışmalarının startını veren Dersim Kadın Platformu, "Şiddete, eşitsizliğe, yoksuzluğa, zorbalığa değil; eşitliğe, barış içinde özgür bir yaşama layığız ve bunu kazanacağız demek için 25 Kasım'da meydanlarda olacağız" dedi.

Dersim Kadın Platformu, basın açıklamasıyla 25 Kasım startını verdi. Basın açıklaması öncesi Ovacık'ta bildiri dağıtıldı ve 25 Kasım'a çağrı yapmak istedi. Ancak valiliğin beş günlük eylem yasağı gerekçesiyle kadınların bildiri dağıtması engellenmeye çalışıldı. Kadınlar, "Valiliğin kararını kınıyoruz" dedi.

Sokakta açıklama yapmaları engellenen kadınlar, basın toplantısı yaptı. Platformu adına basın metnini Raife Yılmaz okudu. 25 Kasım'ın tarihçesine hatırlatan Yılmaz, kadınların direnişi sürdürdüğünü belirtti. Dersim'de de kadın ve çocuğa yönelik şiddetin günbegün arttığını söyleyen Yılmaz, "Platformumuza sadece son iki ayda Ovacık ilçesinden iki ayrı kadına yönelik şiddet olayı yansıdı. Bu olaylardan birisi iki kız kardeşin bir erken tarafından vahşice darp edilmesi, diğeri ise 80li yaşlardaki bir kadının 'bastonundan ses çıkması' bahanesiyle bir erkek tarafından darp edilmesi olayı olarak yansıdı. Yaşı, statüsü, nerede yaşadığı fark etmeksizin şiddete maruz kalan kadınların sayısı her geçen gün artarken biz de Dersim Kadın Platformu olarak şiddete maruz kalan kadınların yanında, faillerin karşısında olduğumuzu bir kez daha Ovacık'tan haykırıyoruz" dedi.

Yılmaz, şöyle devam etti: "Bize dayatılan zor yaşam koşullarına karşı kabullenişle değil mücadele ile cevap veriyoruz. Bu yüzden bu 25 Kasım'da İranlı kadınların isyan bayrağını taşıyacağız. İran'lı emekçilerin baskıya, zorbalığa karşı grev meydanında söylediği mücadele sözünü haykıracağız. Şiddete, eşitsizliğe, yoksuzluğa, zorbalığa değil; eşitliğe, barış içinde özgür bir yaşama layığız ve bunu kazanacağız demek için 25 Kasım'da meydanlarda olacağız."