6 Mayıs 2024 Pazartesi

Dersim İnşa Kongresi 'Kardeş Aile Kampanyası' başlatıldı

Dersim İnşa Kongresi, "birlik ve beraberlik" çağrısı yaparak 'Kardeş Aile Kampanyasını' başlattı.

Koronavirüs (Covid-19) dünyanın her yerinde yayılmaya ve can kayıpları devam ederken, birçok yerde dayanışma örnekleri de görülüyor. Türkiye'de hükümetin "evde kal" çağrısı ile işine gidemeyen, işyerini kapatan milyonlarca işçi ve esnaf evlerinde herhangi bir destek olmaksızın beklemeye devam ediyor. Süreç bilinmeyene doğru işlerken kimi dernekler, vakıflar, cemevleri gibi Alevi kurumları büyük bir dayanışma örneği gösteriyor. Dersim İnşa Kongresi halka "birlik ve beraberlik" çağrısı yaparak 'Kardeş Aile Kampanyasını' başlattı.

Dersim İnşa Kongresi, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Dersim'de yaşayan ve zor durumda olan insanlarımız devlete muhtaç edilmemeli. Dayanışmanın gücüyle bu sorunun da üstesinden gelelim" denildi.

Kampanya ile birlikte Dersim'de belirlenecek ailelerin hesaplarına 500 TL yatırılacak. Kampanya Dersim İnşa Kongresi ile Halkların Demokratik Partisi Dersim İl Örgütü tarafından yürütülecek.

HDP DERSİM İL ÖRGÜTÜ İLE BİRLİKTE KOMİSYONLAR KURULDU
Halkların Demokratik Partisi Dersim İl Örgütü ile işbirliği içinde olunacağını belirten Dersim İnşa Kongresi, HDP Dersim İl ve İlçe örgütleri aracılığıyla kurulacak komisyonların yetkili kılındığı belirtildi. Bu komisyonlar ile yoksul ailelerin tespit edilerek ilk etapta 3 aylık mutfak masraflarının karşılanması planlanıyor. İlk aşamada 50 ailenin belirlendiği kampanyada bu rakamın 100 olarak çıkarıldığı ve bu 100 ailenin 3 aylık mutfak masraflarının Kardeş Aile Kampanyası tarafından karşılanacağı belirtildi.