8 Mayıs 2024 Çarşamba

Dersim Emek ve Demokrasi Güçleri Suruç'un 6. yılında eylem yaptı

Dersim Emek ve Demokrasi Güçleri, Suruç katliamının 6. yılında Seyit Rıza Meydanı'nda açıklama yaptı. Eylemde yerine kayyum atanan Peri Belediye Başkanı Çelebi ve HDP Milletvekili Alican Önlü konuşma yaptı. Suruç katliamını gerçekleştiren IŞİD çetesinin halkların başına bela edildiğini söyledi.

Suruç katliamının 6. yılında Dersim'de eylem yapıldı. Dersim Emek ve Demokrasi Güçleri'nin eyleminde "Suruç için adalet, herkes için adalet" yazılı pankart taşındı.

Eylemde konuşan yerine kayyum atanan HDP'li Peri Belediye Başkanı Orhan Çelebi, Suruç için adalet mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

HDP Milletvekili Alican Önlü de, '38 Dersim katliamından Roboski'ye, Ankara'ya, Suruç'a, Deniz Poyraz'a kadar tüm katliamların aynı zihniyetle gerçekleştirdiğini belirtti, katliamcı zihniyetin iktidarda olduğunu söyledi.

IŞİD'in Rojava halklarının yanı sıra Türkiye ve Ortadoğu halklarının başına bela edildiğini söyleyen Önlü, buna karşı tüm dünya halklarının ortaklaşarak Kobanê'de faşist IŞİD çetesine karşı mücadele yürüttüğünü kaydetti.