29 Mart 2024 Cuma

Dersim Emek ve Demokrasi Güçleri: ESP yalnız değildir

Sosyalistlere yönelik gözaltı saldırısına ilişkin Sanat Sokağı'nda basın açıklaması yapan Dersim Emek ve Demokrasi Güçleri "ESP yalnız değildir" dedi.

Dersim Emek ve Demokrasi Güçleri, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), Bilim Eğitim Estetik Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı (BEKSAV), ajansımız ETHA ve Kaldıraç'a yönelik gözaltı saldırısı protesto etti.

Sanat Sokağı'nda yapılan eylemde "ESP yalnız değildir! Baskılar, gözaltılar bizi yıldıramaz" pankartı açıldı. Eylemde basın açıklamasını Yunus Aras okudu.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi'nin yeni bir siyasi soykırım operasyonuyla daha karşı karşıya olduğunu söyleyen Aras, basın düzenlenen bürolarda bulunan tüm bilgisayar vb eşyalara el konulduğu, büroların talan edildiğini belirtti. Son dönemlerde 'itirafçı ve gizli tanık' ifadeleri gerekçe gösterilerek devrimcilere bu tür operasyonlarla gözdağı verilmek istendiğinin altını çizen Aras, "Baskı ve sömürü politikalarının milyonlarca emekçide biriktirdiği öfkenin sokaklara akmasını ve iktidardan hesap sormasından korkmaktadırlar. Bu amaçla başta halkın örgütlü güçlerine saldırarak bu ihtimali elinden geldiğince boğmaya çalışmaktadır" dedi.

Aras, "Dün olduğu gibi bugün de 'Bu gözaltılar hukuksuzdur' demiyoruz, çünkü faşizmin hukukunun tam olarak bu olduğunu biliyoruz ve tamda bu yüzden meşruiyetimizi hukuktan değil, işçi sınıfı ve ezilenlerin çıkarlarından ve öfkesinden alıyoruz" diye vurgladı.

Halka seslenen Aras, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"İşsizlik, yoksulluk, baskı, yasak, taciz, tecavüz, istismar, inkar ve kayyumların canınıza tak ettiğini ve bir çıkış yolu aradığınız. biliyoruz. O çıkış örgütlenmektir. Elbette sendikalarda, derneklerde, okullarda, fabrikalarda ve yaşamın her alanında örgütlenmektir. Ancak bu sağlanırsa iktidar alaşağı edile bilinir.

"AKP-MHP blokunun tüm muhalif güçlere karşı başlatmış olduğu bu saldırıları birlikte mücadele ederek püskürteceğiz. Bu gün ESP'ye ve bir çok demokratik kuruma karşı yapılan saldırı ve gözaltı operasyonlarına karşı ESP'nin yalnız olmadığını bir kez daha haykırıyoruz."