28 Mart 2024 Perşembe

Dersim Eğitim-Sen: Ubeyde İpek hakkında soruşturma başlatılsın

Eğitim-Sen Dersim Şubesi, Munzur Üniversitesi Rektörü Ubeyde İpek hakkında, usulsüz atamalar nedeniyle YÖK'ün  soruşturma başlatmasını istedi.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Dersim Şubesi, Munzur Üniversitesi Rektörü Ubeyde İpek'in yaptığı usulsüz atamalara ilişkin basın açıklaması yaptı.

Sanat Sokağı'nda yapılan eylemde açıklama yapan Şube Sekreteri Raife Yılmaz, yükseköğretim kurumlarında yapılan atamaların kanun tanımaz bir hal aldığını söyledi

Yılmaz, "Kamuya niteliksiz, liyakat sahibi olmayan ve belirli kişilerin referansı ile yapılan atamalar suç teşkil ettiği gibi devletin sırtında ekonomik bir yüktür" dedi. 

Yılmaz, şunları söyledi: "Bu atamalar toplumda adalet ve hukuka olan güveni de derinden sarsmaktadır. Bu koşullarda ne bilim gelişir ne ekonomi iyileşir ne de demokratik bir ülke olunur. Liyakati esas almayan ve farklı fikirlere tahammül edemeyen bir anlayışın bilim gibi bir iddiası olamaz.

"Bu temelde basında yer alıp son günlerde açığa çıkan ve Munzur Üniversitesinde 5 yıldır usulsüz çalıştığı tespit edilen bir öğretim üyesinin ataması sıradan bir hata değildir. Bizzat Munzur Üniversitesi rektörü Ubeyde İpek tarafından talep edildiği bilinmektedir. Bu kanunsuz atamanın hangi odaklar tarafından talep edildiği ve bunun gibi kaç atamanın olduğu etkin bir soruşturma sonucu açığa çıkacaktır."