24 Nisan 2024 Çarşamba

Depremde zarar gören Til Rifat'ı Türk devleti vurdu

Depremde yaklaşık 300 insanın yaşamını yitirdiği Til Rifat işgalci Türk devletinin hedefinde. İşgal altındaki Cindirese'de 400'den fazla kişinin enkaz altında olduğu öğrenilirken, Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da olduğu gibi bu bölgelere de hiçbir yardım ulaşmadığı bilgisine ulaşıldı.

Depremde büyük yıkım yaşayan yaklaşık 300 insanın yaşamını yitirdiği ve halkın sokakta kaldığı Til Rifat ve çevresi işgalci Türk ordusu ve çeteleri tarafından ağır silahlarla bombalanıyor. Şehba kantonuna bağlı Til Rifat, dün gecenin ilk saatlerinden itibaren Türk devleti tarafından ağır silahlarla hedef alındı.

Milli Savunma Bakanlığı sosyal medya hesabından, "Til Rifat'tan Öncüpınar Hudut Karakoluna roketatarlarla saldırı yapıldığı" iddiasını gündemleştirerek saldırıyı meşrulaştırmaya çalıştı.

EFRÎN İÇİN ACİL ÇAĞRI
Efrîn İnsan Hakları Gözlemevi, uluslararası kurumlara acil çağrı yaptı. Açıklamada, Türk devleti ve çetelerinin işgali altında bulunan Cindirese kentinde 400'den fazla kişinin enkaz altında kaldığına dair bilgiler olduğunu paylaştı.

İşgalci Türk devletinin bu bölgelere şimdiye dek henüz yardım organizasyonu yapmadığına dikkat çeken Efrîn İnsan Hakları Gözlemevi, açıklamada uluslararası kurum ve kuruluşlara Efrîn için acil yardım çağrısında bulundu.

Depremde yaşamını yitiren ve Efrîn Hastahanesine getirilen cenaze sayısının 100'ü geçtiği sosyal medyada paylaşılan bilgiler arasında.