7 Haziran 2025 Cumartesi

Depremde yıkılan Rönesans Rezidans'ın müteahhidi Sırbistan'da ölü bulundu

Maraş merkezli 6 Şubat deprem katliamında yıkılarak 269 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Rönesans Rezidans davasının firari sanığı müteahhit Hüseyin Yalçın Coşkun, Sırbistan'da ölü bulundu.

Maraş merkezli 6 Şubat deprem katliamında yıkılarak 269 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Rönesans Rezidans davasının firari sanığı müteahhit Hüseyin Yalçın Coşkun, Sırbistan'da ölü bulundu.

ANTİS Yapı tarafından inşa edilen ve "Cennetten bir köşe" sloganıyla satılan Antakya'daki Rönesans Rezidans, 6 Şubat depremlerinde yıkılmış, 269 kişi hayatını kaybetmiş, 13 kişi ise yaralanmıştı. 59 kişinin cenazesine ise hala ulaşılamadı.

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı, müteahhit Mehmet Yaşar Coşkun, yapı denetim şirketi yetkilileri Mehmet Haşim Eraslan, Bülent Seküçoğlu ve Ayhan Karan, kontrol elemanı Önder Artun, inşaat teknikeri İbrahim Dahıroğlu, şantiye şefi Bayram Mansuroğlu ile müteahhidin kardeşi olan statik proje sorumlusu, şantiye şefi ve şirket ortağı Hüseyin Yalçın Coşkun hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası talebiyle dava açtı.

KIRMIZI BÜLTENLE ARANIYORDU
Firari sanık Hüseyin Yalçın Coşkun hakkında kırmızı bülten çıkarılmış ancak aylardır yakalanamamıştı. Sanık Coşkun'un, Sırbistan'da bağırsak düğümlenmesi nedeniyle hayatını kaybettiği öğrenildi.

Rönesans Rezidans'ta yakınlarını kaybeden avukat Cansu Albayrak, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Mağdur aileler ve vekilleri olarak tek isteğimiz, bu faciaya sebep olan tüm sanıkların en ağır ceza ile cezalandırılmasıydı. Ancak sanık, kaçtığı için yargılanamamış ve yargılama neticesinde hak etmiş olduğu cezayı alamadan hayatını kaybetmiştir. Zaten ağır kayıp yaşayan mağdur aileler, sanığın yargılanmaktan kaçarak ölmesi ile yine derinden sarsılmıştır. Bu gelişmenin ardından en büyük temennimiz, geriye kalan sanıkların adalet önünde hak ettikleri en ağır cezaları almalarıdır."

MÜTEAHHİT KARDEŞİ YURT DIŞINA KAÇARKEN YAKALANMIŞTI
Firari sanık Hüseyin Yalçın Coşkun'un müteahhit kardeşi Mehmet Yaşar Coşkun, 10 Şubat 2023 tarihinde THY'nin Karadağ uçağıyla yurt dışına kaçmaya çalışırken İstanbul Havalimanı'nda yakalanmış ve akabinde tutuklanmıştı.