17 Mayıs 2024 Cuma

Deprem bölgesindeki halklar iktidarın yaptıklarını unutmadı

Deprem bölgesindeki halklar iktidarın kendisini ölüme, açlık ve yoksulluğa mahkum ettiğini unutmadı. AKP, deprem katliamının yaşandığı illerin 6'sını kaybetti. Açıklama yapan Erdoğan, 31 Mart seçimlerinin kendileri için bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Öte yandan, Kürdistan'da yaşanan usulsüzlükleri ve irade gasbını yok sayan Erdoğan, kazanının demokrasi olduğunu öne sürdü. 

On binlerce insanın iktidarın rant politikaları sonucu katledildiği, hayatta kalanların ise sokakta, açlık ve yoksulluğa mahkum edildiği 6 Şubat deprem katliamında yaşananları deprem bölgesindeki halk unutmadı. 2019 yerel seçimlerinde Kürdistan'da ve deprem belgesindeki illerden 13'ünde kazanan AKP 13 ilden 6'sını kaybetti. AKP kazandığı birçok ilde de oy kaybına uğradı.

AKP Malatya, Adıyaman, Urfa, Maraş, Antep, Elazığ, Şırnak, Muş, Erzurum, Bingöl, Ağrı, Bitlis, Kilis'te birinci parti olarak belediyeleri kazanmıştı. 2024 Yerel seçimlerinde bu illerden taşımalı seçmen ve sayısız hile ile Malatya, Maraş, Antep, Elazığ, Şırnak, Bingöl ve Erzurum'da önde giderken Urfa, Adıyaman, Muş, Ağrı, Bitlis, Kilis'te geride kaldı.

Seçimlere ilişkin partisinin genel merkezinde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Türk demokrasisi rüştünü bir kez daha ispatlamış oldu. Millet siyasetçiye mesajını sandık vasıtasıyla iletir" dedi. 31 Mart'ın kendileri için bir dönüm noktası olduğunu söyleyen Erdoğan, Kürdistan'da taşımalı seçmen ile halkın iradesinin gasp edilmeye, DEM Parti emekçilerine, halklara yönelik silahlı saldırıları, sayısız işlenen hukuksuzlukları yok sayarak bu seçimlerde kazananın demokrasi olduğunu, halkların iradesini serbestçe sandığa yansıttığını öne sürdü. 

Erdoğan, "Bu seçim 18. sandık imtihanımız oldu. Hep başardık. Başararak geldik. Evelallah bundan sonra da başararak yola devam olacağız. Maalesef yerel seçim imtihanından istediğimiz umduğumuz neticeyi alamadık. Her olanda bir hayır vardır. Öyle diyor büyüklerimiz" dedi.