5 Mayıs 2024 Pazar

Denizli'de kadınlardan istismara karşı insan zinciri

Yaşanan çocuk istismarı ve Hafize Kurban davasına tepki gösteren Denizlili kadınlar, katledilen kadınların isimlerinin yazılı olduğu bantlarla insan zinciri oluşturdu.

Denizlili kadınlar Delikliçınar Meydanı'nda yaşanan çocuk istismarı ve Hafize Kurban davasına ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi. Candoğan Parkı'ndan Delikliçınar Meydanı'na yürüyen kadınlar katledilen kadınların isimlerinin yazılı olduğu bantlar taşıyarak insan zinciri oluşturdu.

Denizli'de geçtiğimiz günlerde meydana gelen çocuk istismarı ve evli olduğu erkek tarafından öldürülen Hafize Kurban davasıyla ilgili basın açıklaması yapıldı. Kadınlar adına açıklama yapan Fatoş Alcalı, 12 yaşındaki çocuğun bir cemaat yurdunda cinsel istismara uğradığını hatırlatarak "12 yaşındaki çocuğa defalarca tecavüz edilen çocuğun ölmek istemesi yüreklerimizi parçaladı. İnsanlığımızdan utandığımız bu olayın bir an önce faillerinin gereken cezayı almalarını istiyoruz" dedi.

CEMAATLERLE YAPILAN ANLAŞMALAR FESHEDİLSİN
Cemaatlere ait yurtlarda daha önce yaşanan istismarları hatırlatan Alcalı, cemaat yurtlarına ayrılan ödeneklerin kesilmesini, ayrıcalıkların kaldırılmasını, kamu kurumlarıyla yapılan protokollerin feshedilmesini istedi.

Evli olduğu erkek tarafından iki çocuğunun önünde katledilen Hafize Kurban'ın davasının da takipçisi olduklarını vurgulayan Alcalı, 3 Ocak'ta görülecek dava için dayanışma çağrısı yaptı: "3 Ocak Cuma günü Hafize Kurban için adalet istemek için adliyede olacağız. Biz kadınlar, çocuklara ve kadına karşı yapılan her türlü şiddet, taciz, tecavüz ve cinayete karşı alanlarda birlikte ve güçlü olacağız. Yasta değil, isyandayız."

Basın açıklamasının ardından kadınlar oturma eylemi yaptı.