2 Mayıs 2024 Perşembe

Denizi katleden ırkçı faşist Onur Gencer davasına çağrı

HDP İzmir İl Örgütü'ne yönelik ırkçı, faşist saldırıda Deniz Poyraz'ı katleden Onur Gencer'in yargılanacağı davaya ilişkin açıklama yapan HDP, kadın örgütlerine katılım çağrısı yaptı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İnsan Hakları ve Hukuk Komisyonu ile Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), HDP İzmir İl binasına yönelik 17 Haziran'da gerçekleştirilen ırkçı, faşist saldırıda Deniz Poyraz'ı katleden Onur Gencer'in yargılandığı davaya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada 29 Aralık'ta Bayraklı 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek davanın ilk duruşmasına ilişkin kadın örgütlerine dosyaya "müdahil olma" çağrısı yapıldı.

Katliamın ardından başlatılan sürece dikkat çekilen açıklamada, "Yakalanan saldırgan ile sınırlı yüzeysel bir soruşturma süreci yürütülmüştür. Katilin azmettiricileri ve bağlantıları araştırılmadan yüzeysel bir soruşturma ile dava açılmıştır. Erkek devlet şiddetinin bir boyutu olan paramiliter güçlerini devreye sokarak bir insanı, bir kadını katletmesi ve sonrasında da yakalanan katilin hak ettiği biçimde yargılanmasını engellemeye çalışması, asla kabul edemeyeceğimiz bir durumdur" denildi.

"Yakalanan katil ile sınırlı bir yargılamaya engel olmak için hukuk mücadelesini büyütmek, kadın örgütleri ile birlikte yürütmek istiyoruz" denilen açıklamada, kadın örgütlerine "müdahil olma" çağrısı yapıldı.