18 Nisan 2024 Perşembe

Deniz Yücel'den Alman hükümetine: Türkiye'de demokrasi isteyenlere ihanet etti

Gazeteci Deniz Yücel, Erdoğan'un Almanya ziyareti için "Alman hükümeti, Türkiye'de özgür, demokratik ve laik bir toplum isteyenlere ihanet etti" dedi.
M100 Medya Ödülü'ne layık görülen gazeteci Deniz Yücel, Potsdam'da düzenlenen törenle ödülünü aldı. Ödül töreninde Türkiye'de basın özgürlüğü alanındaki ihlaller eleştirildi.
 
Deniz Yücel de konuşmasında Türkiye'deki insan hakları ve basın özgürlüğü ihlallerine rağmen, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı devlet ziyareti için davet etmesini sert sözlerle eleştirdi. Yücel, Alman hükümetini, "Türkiye'de özgür, demokratik ve laik bir toplum isteyenlere ihanet etmekle" suçladı.
 
Alman hükümetinin daha önce de benzer bir 'ihanette bulunduğunu' belirten Yücel, 2006-2007 yıllarında Türkiye'de reformların yapıldığı dönemde, Başbakan Angela Merkel'in Türkiye'ye yeterince destek vermediğini hatırlattı. Yücel, bundan yaklaşık 10 yıl sonra, Merkel'in mülteci krizi nedeniyle Erdoğan'a destek vermeye başladığına işaret etti.