9 Mayıs 2024 Perşembe

Deniz salyası tehdidi sürüyor: Araştırma önergesi AKP/MHP oylarıyla reddedildi

İzmit Körfezi'ndeki müsilaj tabakasının uzaydan görüntüleri, bir kez daha durumun ciddiyetini gözler önüne serdi. Öte yandan AKP/MHP oylarıyla deniz salyasının sorunlarının araştırılması için Meclis'e verilen araştırma önergesi reddedildi. 

Müsilaj tehlikesi sürüyor. Küresel ısınma, deniz sıcaklıklarının erken zamanlarda yükselmesi ve Marmara Denizi'nin aktif şekilde kirlenmesi müsilaja neden oluyor. 

Dünya basınında "Marmara Denizi ölüyor başlığıyla" gündeme oturan müsiaj sorunu, uydu görüntülerine de yansıdı. 

UYDU GÖRÜNTÜLERİ YAYINLANDI
İzmit Körfezi'ne geri dönen müsilaj tabakasının uzaydan görüntüleri, sosyal medyada paylaşıldı. Cem Say'ın Twitter hesabından paylaşılan kuş bakışı fotoğraf, durumun ciddiyetini gözler önüne serdi. Fotoğrafı yorumlayan Twitter kullanıcıları, fotoğraftaki gemiler ve müsilaj kitlelerinin boyutlarını karşılaştırarak temizlemenin zor olacağına; her seferinde temizlemek yerine kirletmeyi durdurmanın daha mantıklı olduğuna dikkat çekti.

ARAŞTIRMA ÖNERGESİ AKP/MHP OYLARIYLA REDDEDİLDİ
Öte yandan müsilaj sorunun araştırılması için CHP'nin verdiği araştırma önergesi AKP-MHP oylarıyla reddedildi. CHP Mlilletvekili Ali Şeker, önergenin reddini "Marmara Denizi'nde yaşanan ekolojik felaket müsilaj sorununun araştırılması için verdigimiz önerge AKP ve MHP oylarıyla reddedildi" sözleriyle Twitter'da paylaştı.