18 Mayıs 2024 Cumartesi

'Deniz Poyraz'ın katledilmesi tek failli değil çok faillidir'

HDP İzmir il binasına yapılan faşist saldırıda Deniz Poyraz'ın katledilmesini kınayan Dersim Emek ve Demokrasi Güçleri, "Deniz Poyraz'ın katledilmesi tek failli değil çok faillidir" denildi.

Dersim Emek ve Demokrasi Güçleri, HDP İzmir il binasına yapılan faşist saldırı ve katledilen Deniz Poyraz'a ilişkin Sanat Sokağı'nda basın açıklaması ve oturma eylemi yaptı.

Deniz Poyraz'ın fotoğrafının olduğu üzerinde "Katilleri tanıyoruz" yazılı pankartın açıldığı eyleme HDP Dersim Milletveki Alican Önlü'nün yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Basın açıklamasını Platform adına EMEP İl Başkanı Ergin Tekin okudu.

"Saldırının sonumlusu bu iklimi yaratanlardır" diyen Tekin, saldırıyı kınadı. Faşist Onur Gencer'in katliam yapmak için HDP'ye gittiğini kaydeden Tekin, "Hedef gösteren söylemler, kriminalize eden manşetler ve ardından gelen kurşunlar, parti binası bombalamaları. DEP'ten bugüne her gelen iktidar, bu politikasından vazgeçmedi" dedi.

İktidarın hedefe koyma politikasından cesaret alanların, dün HDP İzmir İl Örgütü binasını basarak, Deniz Poyraz'ı katledilmesine sebep olduğunu ifade eden Tekin, "Şurası açık ki Deniz Poyraz'ın katledilmesi tek failli değil çok failli bir olaydır. O tetikte bir parmak değil birden çok parmak bulunmaktadır. Ve sıkılan kurşunlar, sadece HDP'ye değil bir bütün olarak tüm muhalefete ve emek ve demokrasi mücadelesini yürütenlere sıkılmıştır" diye belirtti.

Tekin konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu saldırı hepimizedir ve böylesi bir çürümeye, düşman hukukuna, kurşuna dönüşen kutuplaştırma siyasetine ses çıkarmamak, sırtını dönmek, bu katliamlara yol vermek demektir. Yaşanan katliamı Dersim Emek ve Demokrasi güçleri olarak lanetliyor, bir daha yaşanmaması ve Deniz Poyraz'ın barış, adalet ve özgürlük mücadelesini yükseltmek için halkımıza çağrıda bulunuyoruz."

Yapılan açıklamanın ardından kitle 5 dakikalık oturma eylemi yaptı.