8 Mayıs 2024 Çarşamba

Deniz Poyraz'ın katledilmesi Mersin'de protesto edildi

Mersin'de HDP ve Emek ve Demokrasi Güçleri, HDP İzmir il binasına yapılan faşist saldırıda Deniz Poyraz’ın katledilmesini protesto edildi.

HDP İzmir il binasına yapılan faşist saldırıda Deniz Poyraz'ın katledilmesini HDP Mersin İl Örgütü ve Emek ve Demokrasi Güçleri basın açıklaması yaparak protesto etti.

Basın açıklamasını HDP Mersin İl Eşbaşkanı Gülbahar Şofer okudu. Hedefe koyma politikasından cesaret alanlar, dün HDP İzmir İl Örgütü binasını basarak, Deniz Poyraz'ın katledilmesine sebep oldukların belirten Şofer, "Şurası açık ki Deniz Poyraz' ın katledilmesi tek failli değil çok failli bir olaydır. O tetikte bir parmak değil birden çok parmak bulunmaktadır. Ve sıkılan kurşunlar, sadece HDP'ye değil bir bütün olarak tüm muhalefete ve emek ve demokrasi mücadelesini yürütenlere sıkılmıştır. O kurşunlar hepimizedir. Bu kadar açık ve alçakça yapılan bir saldırı karşısında bile iktidar medyasının HDP'yi hedef gösterecek şekilde olayı çarpıtarak sunma gayreti ise biz demokrasi güçlerini hiç şaşırtmamaktadır" dedi.

"Kürdü, Lazı, Çerkezi hangi renkten olursa olsun yaşama hakkına sahiptir" diyen DAD Eş Genel Başkanı Musa Kulu ise "Bir toplumu öldürmek istiyorsanız kadına saldırırsınız faşizmin esas özgünlüğü buradadır. Kadın düştüğü zaman toplum düşer çünkü her inançta, her dilde kadının kutsallığı var ama faşizm hiçbir kutsallık tanımadığı gibi kadını da insanı da yok eder" diye konuştu.