7 Mayıs 2024 Salı

Deniz Poyraz'ın katledilmesi Antep'te protesto edildi

Antep'te emek ve demokrasi güçleri HDP İzmir İl Örgütüne yapılan faşist saldırı ve Deniz Poyraz'ın katledilmesini Kırkayak Parkı'nda protesto etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütüne yönelik faşist saldırı ve Deniz Poyraz'ın katledilmesine tepkiler büyüyor. Antep'te DİSK, KESK, TMMOB, Antep Tabip Odası, TÜMTİS ve İHD'nin çağrısı ile Kırkayak Parkı'nda eylem yapıldıl.

Siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerinin de katıldığı eylemde konuşan Eğitim-Sen Antep Şube Başkanı Ömer Parlakçı, saldırıda iktidarın yönlendirme ve sorumluluğuna dikkat çekti. Parlakçı, "Tarihimizde hemen her kontrgerilla saldırısında gördüğümüz politik simgeler, uluslararası bağlantılar, kolluk güçlerinin 'ihmalleri', 'kimseyle bağlantısı olmayan münferit bir meczup' olarak ilan edilen failler ve bir süre sonra saldırıya uğrayanları suçlama taktikleri bu saldırıda da aynen kendini göstermiştir" diye konuştu.

İktidarın ve emrindeki medyanın kışkırtıcı, ayrıştırıcı, bölücü ve hedef gösteren söylemlerinin bu tür saldırıları azmettirdiğini vurgulayan Parlakçı, ancak bu son saldırının bundan daha tehlikeli bir yönelime işaret ettiğine dikkat çekti. "Bu saldırı, kapısında her an polis bekleyen, 'etrafında kuş uçurtulmayan' bir binada gerçekleşmiştir" diyen Parlakçı, "Bu saldırgan Suriye'de cihatçı çetelerin ve kontrgerillanın 'operasyon' ve 'egemenlik' bölgelerinde 'görev' almıştır" ifadelerini kullandı.

Saldırının iktidar tarafından muhalefetin "bunlar iyi günleriniz, daha neler olacak" diye tehdit edildiği, iktidar-yargı-sermaye-mafya ve medya ilişkilerindeki kirli çamaşırların iç çatışmalar sonucu birer birer ortaya döküldüğü bir dönemde gerçekleştiğini hatırlatan Parlakçı, dayatılan bu karanlığa teslim olmayacaklarını söyledi.

Eylem birlikte mücadele ve dayanışma çağrıları ile sona erdi.