18 Mayıs 2024 Cumartesi

Deniz Poyraz yarın İzmir'de uğurlanacak

HDP İzmir İl Örgütü'ne yönelik faşist katliam saldırısının ardından HDP bugün pek çok kentte sokaklara çıkıldı. HDP önümüzdeki günlerde de sokak eylemlerine devam edecek, bugün ise bütün il ve ilçe binalarında nöbet tutma eylemleri yapılacak.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü'ne yönelik faşist katliam saldırısının ardından sokaklara çıkma kararı aldı. Partinin il ve ilçe binalarında bu gece nöbet tutulacak, ışıklar açık bırakılacak. Saldırıda katledilen Deniz Poyraz için kitlesel uğurlama töreni yapılacak.

AKP-MHP iktidarı ve İçişleri Bakanlığı tarafından hedef gösterilen, hakkında kapatma davası açılan HDP'ye yönelik bugün gerçekleştirilen katliam saldırısına yanıt sokakta verilecek.

Katliam saldırısının ardından HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan başkanlığındaki bir heyet İzmir'e giderken, Eş Genel Başkan Mithat Sancar genel merkez binasında açıklama yaptı.

Saldırının ardından İzmir il binası önünde yüzlerce kişi toplanırken, İstanbul, Bursa, Kocaeli, Van, Diyarbakır, Urfa, Adana, Malatya'da bugün sokaklara çıkıldı. HDP bu akşam tüm il ve ilçe binalarında nöbet tutacak, parti binalarının ışıkları açık tutulacak. HDP'liler, yarından itibaren de sokaklarda olacak.

DENİZ POYRAZ YARIN UĞURLANACAK
İl binasındaki faşist saldırıda katledilen Deniz Poyraz yarın sonsuzluğa uğurlanacak. Poyraz, yarın saat 17.00'da Kadifekale Camii'nde düzenlenecek törenin ardından Buca Kaynaklar Mezarlığı'nda defnedilecek.

HDP milletvekilleri, parti üye ve yöneticileri ile emekçi sol güçler Deniz Poyraz'ın cenazesine kitlesel olarak katılacak.

Ayrıca HDP İzmir İl binasında Deniz Poyraz için taziye ziyaretleri örgütleyecek.

HAFTA BOYUNCA SOKAK EYLEMLERİ ÖRGÜTLENECEK
HDP'nin tüm il ve ilçe örgütleri hafta boyunca da kitlesel sokak eylemleri gerçekleştirecek. Ayrıca parti binalarına da Deniz Poyraz'ın fotoğrafları asılacak.