20 Mayıs 2024 Pazartesi

Deniz Poyraz turnuvasında konuşan Buldan: Deniz ölmedi, yaşıyor, yaşayacak

Deniz Poyraz anısına düzenlenen turnuvada konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Poyraz'ı katledenlerin herkes tarafından bilindiğine işaret ederek, "Deniz Poyraz ölmedi, yaşıyor, yaşayacak" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Gençlik Meclisi, İzmir'de katledilen Deniz Poyraz anısına "Bağımlılığın ağlarını del" şiarıyla düzenlediği futbol turnuvasının kadın ve karma futbol takımlarının final maçları Küçükçekmece'de bulunan Kanarya Spor Kulübü tesislerinde oynandı.

Turnuvanın oynandığı halı sahaya Deniz Poyraz'ın fotoğrafının yanı sıra 3 Ekim 2015'te Şırnak'ta katledildikten sonra zırhlı aracın arkasına bağlanarak sokaklarda cansız bedeni sürüklenen Hacı Lokman Birlik'in "Hacı Birlik ölümsüzdür" yazılı fotoğrafı, farklı tarihlerde yaşamlarını yitiren HDP Gençlik Meclisi Yürütme Kurulu üyesi Ozan Yıldız ile HDP MYK üyesi ve Gençlik Meclisi Yürütme Kurulu üyesi Fırat Yaman'ın fotoğrafları asıldı. Sahaya, "Bağımlılığın ağlarını del", "Tecrit bir işkence yöntemidir. Tecride karşı mücadele meşrudur" ve "Bin Deniz olduk geliyoruz" yazılı pankartlar da asıldı.

SLOGANLARLA BAŞLADI
Final maçları başlamadan önce alana dolduran yüzlerce kişi, "Jin jiyan azadi", "Şehit namirin" sloganları atarak yeşil, sarı ve kırmızı meşaleler yaktı. Daha sonra Deniz Poyraz'ın annesi Fehime Poyraz'ın alana gelmesiyle birlikte kitle sık sık "Deniz Poyraz ölümsüzdür" ve "Deniz Poyraz onurumuzdur" sloganlarıyla anne Poyraz'ı karşıladı. Turnuvaya HDP Milletvekili Züleyha Gülüm, MYK üyesi Ferhat Encü'nün yanı sıra İl Eşbaşkanları Erdal Avcı, Elif Bulut ile çok sayıda parti üyesi, yöneticisi katıldı.

KADINLARIN KARŞILAMASI ZORLU GEÇTİ
Ardından Bağcılar Jin ve Jinên Star kadın takımları meşale ve sloganlara sahaya girdi. Takımların sahaya girmesiyle kitle ve takımlar bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Ardından her iki takım birbirine başarı dileklerinde bulunarak maça başladı. Yarım saat süren ilk yarıda seyirciler sık sık sloganlarla oyunculara moral verdi. Ardından her iki takım da gol atmadan ilk yarıyı 0-0 sona erdi.

KILIÇSPOR KAZANDI
Verilen kısa aranın ardından kaldığı yerden devam eden final maçında Bağcılar Jin, Jinên Star karşısında 1-0 öne geçti. Maç bu skorla sona erdi. Kadın takımı ardından sahaya finalistler Kılıç Spor ve Demirtaş Spor çıktı. Kılıç Spor maçı Demirtaş Spor karşında 3-2 önde bitirdi.

'BURADA YÜZLERCE DENİZ VAR'
Maçların son bulması ardından Deniz Poyraz'ın annesi Fehime Poyraz kurulan sahneye davet edildi. Anne Poyraz burada kısa bir konuşma yaptı. Kızının katledildiğini ancak şu anda alanda yüzlerce Deniz'in olduğunu ifade eden anne Poyraz, turnuvayı düzenleyen HDP Gençlik Meclisi'ne teşekkür etti. Anne Poyraz'ın ardından HDP İl Eşbaşkanları Elif Bulut ve Erdal Avcı da turnuvanın onlarca genci bir araya getirdiğini ifade ederek, benzer etkinliklerin süreceğini kaydetti.

'DENİZ POYRAZ YAŞIYOR'
Turnuvaya katıldıkları için Poyraz ailesine teşekkür ederek konuşmasına başlayan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise, "Bir kez daha bizlere 'bir deniz gitti, milyonlarca deniz geldi' şiarını bizlere hatırlattıkları için kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi. Deniz Poyraz'ın planlı ve örgütlü bir baskın sonucu katledildiğine işaret eden Buldan, "Deniz'i katledenlerin kimler olduğunu, bu suikastın, bu katliamın arkasında hangi güçlerin olduğunu hepimizi biliyoruz. Bu katliamı gerçekleştirenler şunu bilsinler ki; Deniz Poyraz ölmedi, yaşıyor, yaşayacak. Şunu ifade etmek isterim; Bu turnuvalarda kazanan yada kaybeden asla yok. Bütün takımlarımızın kazandığını biliyoruz. Çünkü bu turnuva, Deniz Poyraz'ın turnuvasıydı. Özellikle takımın adı Demirtaş olan takımın asla kaybetmediğini biliyoruz" diye konuştu.

GENÇLERİ İŞARET ETTİ
Gençlerin ülkenin geleceğindeki rolüne işaret eden Buldan, sözlerine şöyle devam etti: "Gençlerimiz, geleceğimiz, umudumuz ve varlığımız bu alanlarda ter döktüğü sürece ne takımlar ne de halkımız asla kaybetmeyecektir. Bunun herkesin çok iyi bilmesi lazım. Ben burada, Deniz Poyraz'a Allah'tan rahmet dilerken, ailesinin büyük açısını yürekten paylaşırken onu asla unutmayacağımızı, unutturmayacağımızı ifade etmek istiyorum. Aynı zamanda bu kampanyayı düzenleyen Gençlik Meclisimize de teşekkür ediyorum. İler ki süreçlerde bu kampanyaların mutlaka devam etmesini, özellikle talep ediyorum. Çünkü bu ülkede gençlikle oynanan ve gençliği farklı bir yöne çekmeye çalışan bir zihniyet var. Ama biz gençliğimizin futbol maçlarıyla, farklı sosyal etkinliklere halkımızın mücadelesine katkı katı sunacağına yürekten inanıyoruz."

KAZANANLARA KUPA VERİLDİ
Buldan'ın konuşması ardından finalistlere madalyon, kupa ve forma hediye edildi. Bağcılar Jin takımına Deniz Poyraz'ın kardeşi Kardelen Poyraz madalyon takdim ederken, Jinên Star takımına ise Poyraz'ın babası Abdullah Poyraz takdim etti. Kazanan Bağcılar Jin takımına kupayı ise Poyraz'ın annesi Fehime Poyraz verdi. Ardından ise kazan karma takım Kılıç Spor'a Pervin Buldan kupayı taktim etti. Daha sonra ise turnuvaya katılan 110 takıma plaket verildi.

Plaket takdimi ardından Koma Hevra müzik dinletisi yaptı.