18 Mayıs 2024 Cumartesi

Deniz Poyraz soruşturması: O siyah çantaya ne oldu?

HDP avukatlarından Türkan Aslan, Deniz Poyraz'ı katleden Onur Gencer soruşturmasındaki eksiklikleri anlattı. Buna göre, katilin elindeki "siyah büyük çanta" ortalıkta yok. Deniz'in bedeni ve başındaki kesik izleri, öldürülmeden önce işkence görmüş olabileceği ihtimalini akla getiriyor.

HDP İzmir İl Örgütü'ne 17 Haziran'da baskın düzenleyen ve Deniz Poyraz'ı katleden faşist tetikçi Onur Gencer, 24 saat içinde tutuklandı.

Minbic'de "görevlendirildiğini" söyleyen saldırgana hiçbir bağlantısını sormayan polisin, olay yeri incelemesini de eksik yaptığı görülüyor.

Medya Haber TV'ye konuşan HDP avukatlarından Türkan Aslan, HDP il örgütünün bulunduğu 8 katlı binanın "olay yeri" olduğunu, binanın tamamında delillerin toplanması gerektiğini belirtti.

"Ancak polis, sadece HDP'nin olduğu daireyi olay yeri olarak tanımladı. Binada oturan diğer kişilerin girişine izin verildi. O sırada bina içindeki tüm deliller toplanmamıştı" dedi.

Polisin olay yeri incelemesi o kadar özensizdi ki, örgütlenme odasındaki mermi çekirdeğini partililer bularak polise teslim etti.

Binanın tamamı üzerinden de güvenlik çemberi oluşturulmadı. Saldırgan 8 katlı binanın tamamını dolaştığı için binanın her katında bir araştırma yapılması gerekiyordu. Ancak yapılmadı. Çok sınırlı sayıda kişinin bina içinde bilgi ve tanıklığına başvuruldu.

O SİYAH ÇANTAYA NE OLDU
Ortaya çıkan bir görüntüye göre, katil Onur Gencer, HDP'ye saldırmadan önce elinde ağır siyah bir çanta ile taksiden iniyor. Bu çantaya dair herhangi bir tutanak soruşturma dosyasında yer almıyor.

Avukat Türkan Aslan, "Çantada çıkan materyallerin neler olduğuna dair bir tutanak dosyaya sunulmamış. Üst aramasında neler çıktığını biliyoruz. Ona ilişkin bir evrak var. Ancak çantaya ilişkin bir tutanak görmedik" dedi. "O çantanın içinde silah var mıydı, yok muydu" diye sordu.

Saldırganın geçmişine dikkat çekti, "Eğitimli biri olduğu anlaşılıyor. Minbic'e gittiğini söylüyor. Bu bağlantılarının araştırılması gerekiyordu. Ancak araştırılmadı" dedi.

DENİZ'E KATLEDİLMEDEN ÖNCE İŞKENCE Mİ YAPILDI
Avukat Türkan Aslan, Deniz'in katledilmesine ilişkin bir gözlemini de paylaştı: "Katilin, Deniz'i öldürdükten sonra defalarca ateş açtığını ve tekmelediğini biliyoruz. Ancak öncesinde de işkence yapmış olabileceğine dair bir izlenimim var. Bu elbette otopsi raporu çıktıktan sonra kesinleşmiş olacak. Ancak vücudunda, başında kesik izi olduğunu düşündüğümüz yaralar var. Örneğin başında derin bir yara olduğu bilgisi var. Net bir şey söylemek henüz mümkün değil. Ancak saldırganın üzerinde iki adet sustalı bıçak var. Bunların araştırılması gerekiyor."

Kamera kayıtları ile ilgili olarak, "HDP il yöneticilerinin esnaflardan duyduğu kadarıyla kamera görüntüleri kolluk tarafından alındıktan sonra harddisklere format atıldığı iddiası var. Savcılığın bunları da araştırması gerekiyor" dedi.