18 Mayıs 2024 Cumartesi

Deniz Ketir'i katledenlere 'takdir indirimi'

Deniz Ketir'i katleden kardeşi Sezer Ketir ve babası Celal Ketir'e yargılandıkları davada mahkeme heyeti "takdir indirimi"ne gidip müebbet hapis cezası verirken, azmettiricileri de beraat ettirdi. 

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde geçen yıl Deniz Ketir'i katleden kardeşi Sezer Ketir ve azmettiricilerin yargılandığı davanın 4. duruşması Diyarbakır 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmaya Sezer Ketir tutuklu bulunduğu ceza infaz kurumundan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, Deniz'in annesi Naciye Ketir, tutuklu sanık Sezer Ketir ve tutuksuz yargılanan sanıklar Celal Ketir, İzzetin Ketir, Hasan Ketir, Uğur Ketir'in avukatları ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vekili duruşmada hazır bulundu.

Mütalaa veren savcılık sanık Sezer Ketir hakkında "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası isterken, tutuksuz yargılanan sanıkların da "azmettirmekten" tutuklanmasını istedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vekili mütalaaya iştirak ettiklerini, sanık Sezer Ketir'in tutukluluk halinin devamını ve tutuksuz yargılanan sanıkların da tutuklanmasını talep etti.

Sanık avukatları mütalaaya iştirak etmediklerini ifade etti.

Mahkeme heyeti verdiği aranın ardından Sezer Ketir hakkında, önce "Kasten kardeşi öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Mahkeme daha sonra sanığa "takdir indirimi" uygulayıp verilen cezayı müebbet hapis cezasına döndürdü.

Mahkeme Deniz Ketir'in babası olan sanık Celal Ketir için de, "Kasten öldürmeye azmettirmekten" müebbet hapis cezası verirken yine "takdir indirimi" uygulayarak müebbet hapis cezasına döndürdü.

Ayrıca mahkeme tutuksuz yargılanan İzzett'in, Hasan ve Uğur Ketir hakkında da yüklenen suçların sanıklar tarafından işlendiğinin sabit olmaması nedeniyle beraat etmelerine karar verdi.