30 Nisan 2024 Salı

Deniz Kaya: Zindandaki yoldaşlar bireysel hareket etmemeli

Hapishanelerdeki tüm PKK ve PAJK'lı tutsaklar adına açıklama yapan Deniz Kaya, tecride karşı yaşamına son verme eylemleri için, "Bireysel, duygusal, örgütlenmemiş duygu ve tepki kendi hakikatine eksik yaklaşıma götürür ki, bu da Önderlik gerçeğine, çizgisine girmede engelleyici bir faktördür" dedi.
Hapishanelerdeki tüm PKK ve PAJK'lı tutsaklar adına açıklama yapan Deniz Kaya, tecride karşı yaşamına son verme eylemlerinin son bulmasını istedi. Kaya, "Bireysel, duygusal, örgütlenmemiş duygu ve tepki kendi hakikatine eksik yaklaşıma götürür ki, bu da Önderlik gerçeğine, çizgisine girmede engelleyici bir faktördür" diye kaydetti.
 
'BİREYSEL DUYGUSAL YAKLAŞILMAMALI'
 
PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin son bulması talebiyle Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevlerinin binlerce tutuklu ile devam ettiğini kaydeden Kaya, Zülküf Gezen, Ayten Beçet, Uğur Şakar, Zehra Sağlam'dan sonra tecride karşı yaşamına son veren Medya Çınar'ı andı. Kaya, açıklamanın devamında şunları kaydetti: "Faşist, soykırımcı zihniyete inat yaşama, eyleme bireysel, duygusal yaklaşılmamalı. Örgütlenmemiş duygu ve tepki kendi hakikatine eksik yaklaşıma götürür ki, bu da Önderlik gerçeğine, çizgisine girmede engelleyici bir faktördür. Daha örgütlü düşünceyle, duyguyla yaklaşılır ve hareket edilirse Önderliğimiz ve halklar üzerindeki tecrit kırılır ve faşizm mutlak yenilgiye uğrar ve direniş zaferle taçlanır. Önderlik gerçeğini anlama, kavrama, özgürlük felsefesini özümseme birlikte direnerek yaşamsallaştırarak gerçekleştirebilir. Önderliğimizin fedai tarzdaki eylemlilikleri anlamlı bulmakla birlikte ilkesel olarak tutumu bilinmektedir. Zindandaki tüm yoldaşların bu ilkesel yaklaşım gerçeği doğrultusunda hareket etmeleri gerekmektedir." 
 
'HEP BİRLİKTE TECRİDE KARŞI DURALIM'
 
Tecride karşı yaşamlarına son veren Zülküf Gezen, Ayten Beçet, Zehra Sağlam, Uğur Şakar ve Medya Çınar'ın ailelerine ve Kürt halkına başsağlığı dilenen açıklamada, "Ayten Beçet yoldaşın babasının 'Bu ateş bugün benim evimi yaktıysa, yarın da seninkini yakar' sözü manidardır. Bundandır soykırımcı faşist katliamcı zihniyete karşı hep birlikte direnerek tecridi yıkalım, özgürleşelim. Taleplerimiz kabul görene kadar direnişimizi sürdüreceğimizi belirtiyoruz. Bir kez daha tüm halkımıza, Türkiye ve uluslararası kamuoyuna, demokratik kurum kuruluşlara, 'vicdan sahibiyim' diyen herkese sesleniyor, yarın çok geç olmadan yeni şehadetler yaşanmasın diye sesimize ses olun, hep birlikte tecride karşı duralım" denildi.