5 Mayıs 2024 Pazar

'Deniz buradadır, Deniz direnen kadınlardır'

Faşist saldırıda katledilen Deniz Poyraz için HDP Çimentepe Temsilciliği'nde açılan taziyeyi ziyaret eden kadınlar, Deniz'in mücadelesini yürüteceklerini kaydetti. Kadınlar, "Söz veriyoruz hepimiz Deniziz, mücadelesini yükselteceğiz" dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi'nin çağrısıyla HDP Çimentepe Temsilciliği'nde faşist saldırıda katledilen Deniz Poyraz için taziye ziyaretinde bulunuldu.

Ziyarete HDP ve HDK Kadın Meclisi, SKM MYK üyesi Çiçek Otlu, Yeşil Sol Eş Sözcüsü Ayşe Erdem, SYKP MYK üyesi Feray Mertoğlu, İzmir Kadınlar Birlikte Güçlü, Mor Dayanışma, TJA, İzmir Kadın Yazarlar Derneği, KESK kadın meclisi, İHD, Sol Parti de katıldı. Taziyeye gelenleri HDP Milletvekilleri Serpil Kemalbay, Ayşe Acar Başaran, HDK Eşsözcüsü Esengül Demir karşıladı.

KEMALBAY: DENİZ MÜCADELEMİZİN NEFERİ
Deniz Poyraz şahsında devrim ve özgürlük mücadelesinde ölümsüzleşenler anısına yapılan saygı duruşuyla başlayan anmada söz alan HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, "Bugün burada Deniz yoldaşı anmak için bir aradayız. Alçak saldırı sadece Deniz Poyraz'a değil, HDP'ye, Kürt halkına, Kürt kadınlarına, birleşik mücadelemize yapıldı. Bu saldırı ilk değildi. Çok karşılaştık ve failleri tanıyoruz. Deniz Poyraz'ın kim olduğu belli. Deniz emekçi Kürt bir ailenin kızı ve mücadelemizin neferi. Hayatı bir mücadele olarak geçiyor" dedi. 

BAŞARAN: DENİZ BİZİZ
HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran da Kürtçe selamlama yaptı. Başaran, "Deniz kimdir diye soranlara buradan Deniz Poyraz biziz diyerek bir kere daha sesleniyoruz. Deniz Poyraz binlerce zorunlu göç ettirilendir. Deniz Poyraz 90'ların karanlık dehlizlerinde gözaltında kaybedilendir. Deniz Poyraz inatla her hafta çocuklarını, eşlerini, yoldaşlarını arayan Cumartesi annesidir. Deniz Poyraz devlete boyun eğmeyen TJA sözcüsü Ayşe Gökkan'ın sesidir. 200 gün boyunca tecride karşı bedenini açlığa yatıran Leyla Güven'dir Deniz Poyraz. Direnen bütün kadınlardır Deniz Poyraz. Deniz buradadır ve bunu haykırmaya devam edeceğiz. Son 6 yıldır bütün aygıtlarıyla bize saldırarak geri adım attırmaya çalışıyorlar. Şiarları Kürt düşmanlığı, kadın düşmanlığı..." ifadelerini kullandı. 

'KATLİAMI GÜN GÜN ÖRGÜTLEDİLER'
AKP ve MHP iktidarı saldırının faili olduğunu belirten Başaran, şöyle devam etti: "Bizleri en az 4 gün gözaltında tutanlar bir günde tutuklandı. Kiminle alakalı oldukları araştırma yapılmadı çünkü ibre Sarayı, MHP genel merkezini, içişleri bakanlığının kendisini gösterecekti. İbre partimizin önündeki polis çadırını gösterecekti. Bunu gün gün örgütlediler. Bizi hedef haline getirerek ilmek ilmek gerçekleştirdiler. Bunu partimize oy verenleri 'terörist' ilan ederek, bize soykırım çağrısı yaparak gerçekleştirdiler ve en sonunda dün Meclis kürsüsünde kabul ettiler... Katil aşağı inince pamuklara sararak 'abicim' diyerek götürdüler. Biz bu pratiği çok iyi biliyoruz. Paris'te 3 yoldaşımızı katlettiklerinde biliyoruz. Silopi'de 3 kadın arkadaşımızın katledilmesinden biliyoruz. Biz bu pratiği Taybet ananın cenazesinin 7 gün sokak ortasında bekletilmesinden biliyoruz. Çünkü bu iktidar aynı zamanda kadın düşmanı da. Dün de iktidarın küçük ortağı çıktı ve katilin sözlerini tekrarladı. Katilleri, failleri biliyoruz ve hesap soracağız. Hesap sorana kadar mücadele etmekten de vazgeçmiyoruz. Bu suç ortaklığına karşı mücadeleyi büyütmekten başka yolumuz yok. Kimse ben bu ateşte yanmam demesin, kimse ben bu süreci direnmeden atlatırım diye düşünmesin."

Başaran Anne Fehime Poyraz ve Deniz'in her gün parti binasını açtığını hatırlattı. Başaran, "Partimizin kapısının açılmasını engellemek istiyorlar. Biz bugün gidip partimizin kapısını açacağız" diye konuştu. 

DEMİR: HEPİMİZ DENİZİZ VE MÜCADELESİNİ BÜYÜTECEĞİZ 
HDK Eşsözcüsü Esengül Demir, HDP'ye yönelik sayısız saldırı olduğunu ancak buna rağmen mücadeleden geri adım atmadığını vurguladı ve ekledi: "Sokaklardan ne kadınlar, ne Kürt hareketi ne de HDP'nin bileşenleri vazgeçecek. Biz de buradan söz veriyoruz, hepimiz Deniziz ve mücadelesini büyüteceğiz."

OTLU: FAŞİZMİ YENDİĞİMİZDE İÇİMİZ SOĞUYACAK
SKM MYK üyesi Çiçek Otlu; Amed'den, Suruç'tan, 10 Ekim'den katilleri tanıdıklarının altını çizdi. Otlu, "Katil içim soğudu diyor bizim içimiz faşizmi yendiğimizde soğuyacak. Sokaklardan vazgeçmeyip, mücadeleyi büyüteceğiz. Kürtleri, kadınları katleden, 25 yıldır Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'ı tutsak edenlerden, devrimcileri gözaltına alıp tutuklayanlardan, işkence yapanlardan hesap soracağız. Binleriz, güçlüyüz, birleşik mücadeleye inanıyoruz ve kazanacağız" vurgusu yaptı. 

ANNE POYRAZ: DENİZ KIYMETLİMDİ DEĞERLİMDİ
Anne Fehime Poyraz ise taziyede bulunanlara teşekkür ederek sözlerine başladı. Anne Poyraz, "Deniz benim değerlimdi, Deniz kıymetlimdi. İnşallah Barış gelecek, şehid namırın" diye konuştu.