26 Nisan 2024 Cuma

DEMSEM: Kölelik düzenine hayır

DEMSEN, zamları protesto etti ve "Kölelik düzenine hayır diyoruz" dedi. Eylemde, insanca yaşam için mücadele çağrısı yapıldı.

Demokratik Emekliler Sendikası Girişimi (DEM-SEN), ulaşım, doğalgaz, elektrik, su ve gıda maddelerine yapılan zamları protesto etti. 

Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda yapılan basın açıklamasına Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Musa Piroğlu ve Emekliler ve Yaşlılar Meclisi üyeleri de katıldı.

'ZENGİNLER DAHA ÇOK ZENGİN OLSUN DİYE MİLYONLAR YOKSULLUĞA MAHKUM EDİLİYOR'
Açıklamadan önce konuşan HDP Milletvekili Piroğlu, 60 milyonu aşkın insanın asgari ücretle geçinmeye çalıştığını, küçük bir azınlığın ise ülkenin zenginliklerini yediğini söyledi. 

İktidarın, zengini daha çok zenginleştirmek için milyonları yoksulluğa mahkum ettiğini vurgulayan Piroğlu, şunları söyledi: "Geleceğimizi çalıyorlar, bugünümüzü çalıyorlar. Ve bütün bunları bize kader diye yutturmaya çalışıyorlar. Biliyoruz ki sessiz kalırsak dayattıkları ve kader dedikleri bu durumu çocuklarımız da yaşayacak. Artık sefaletin içinde intiharı seçmek istemiyoruz. Bu iktidar ve yağma, talan düzeni başa geldiğinden bu güne sadece zenginlerin ve patronların çıkarlarını gözetti. Bu iktidar ve düzen değişmek zorundadır. Emekçiye kaynak yok diyorlar. Ak saraya kaynak var. Yüzen saraya kaynak var. Uçan saraya kaynak var. Yeni saraya kaynak var. Damadın servetine kaynak var. Dünürün gemilerine kaynak var. Yoksula ve işçiye kaynak yok. O kaynakların hepsi bizden çalınan kaynaklar. Bizden çalınanı geri istiyoruz. Bunun için de bu iktidara ve dayattığı rejim ve sisteme karşı mücadele etmeye devam edeceğiz."

'İNSANCA YAŞAM İÇİN MÜCADELEYE'
Açıklama yapan DEM-SEN üyesi Rahime İldemir Bayrak, krizin neden ve sonuçlarına dikkat çekti.

Emeklilerin yıllardır devletin sırtına yük olarak görüldüğünü söyleyen Bayrak, "Bu sistemi yönetenler hiçbir zaman işçi, köylü, kamu çalışanı, emekli, esnaf, emekçi toplum katmanları lehine kararlar almadı ve hayata geçirmedi. Tam tersine uyguladığı savaş politikalarıyla, ekonomik ve sosyal politikalarıyla tüm toplumun yoksullaşmasına ve insanca yaşama olanaklarından yoksun kalmalarına neden olmuştur" dedi. 

"Biz kölelik düzenine hayır diyoruz" diyen Bayraktar, şöyle devam etti: "Saraya olan kaynaklar bizlere yok deniyor. Devletin 12 milyon emekçiye, 5 milyon emeklilikte yaşa takılanlara ve çalışanlara karşı tavrı politiktir. Bu hakim sınıftan yana tavır koyuş, ülkeyi emeği ve üretimi ile ayakta tutan, varlığını sağlayan kesimi yok saymaktır. Bizler diyoruz ki; kurtuluş bu çürümüş sisteme karşı emekten, barıştan, hak ve adaletten yana olan tüm kesimlerin ortak mücadelesinden geçer. İnsanca yaşam için haydi mücadeleye:"