18 Mayıs 2024 Cumartesi

Demokratik Öğrenci Meclisi'nden tutsaklar için eylem

Demokratik Öğrenci Meclisi, hasta tutsakların sesi olalım çağrısında bulundu.

Demokratik Öğrenci Meclisi (DÖM) hasta tutsakların durumuna dikkat çekmek için İstanbul'da Avcılar Meydanı'nda eylem yaptı. "Zindanlarda katliam var hasta tutsaklara özgürlük" pankartının taşındığı eylemde sık sık, "Hasta tutsaklara özgürlük", "Hasta tutsaklar serbest bırakılsın", "Bijî berxedana zindana", "Zindanlar yıkılsın tutsaklara özgürlük" sloganları atıldı.

'TUTSAKLAR ÖLÜME TERK EDİLİYOR'
AKP ve MHP'nin yürüttüğü politikalarla insanlık onurunun ayaklar altına alındığı belirtilen açıklamada, hapishanelerden her gün tutsakların cenazelerinin çıktığı belirtildi, "Katledilen tutsaklara bir cenaze arabası bile çok görülüyor. Adeta bir düşman hukuku işleniyor. Zindanlardaki, işkence, tecrit hali tutsak aileleri şahsında tüm toplum üzerinde oluşturuluyor. Hasta tutsaklar bütün sağlık sorunlarına rağmen, zindanlarda ölüme terk ediliyor. Tahliye kararları 'toplum güvenliği' bahanesiyle ret ediliyor" denildi.

TUTSAKLAR İÇİN ÇAĞRI
Garibe Gezer, Halil Güneş, Abdulrezzak Şuyur, Salih Toğrul'un hapishanelerde yaşamını yitirdiği hatırlatılan açıklamada, Iğdır S Tipi Kapalı Hapishanesi'nde tek kişilik hücrede tutulan Sinan Kaya'nın katledildiği söylendi. Van F Tipi Kapalı Hapishanesi'nde Şervan Cangüder, Diyarbakır D Tipi Kapalı Hapishanesi'nde 80 yaşındaki kanser hastası Abdullah Boran'ın katledildiği belirtilen açıklamada, "Ölüm sınırına ulaşmış ya da acilen müdahale edilip gerekli müdahale edilmediğinden dolayı ölüme itilen arkadaşların durumu, AKP-MHP faşizminin de ulaştığı düzeyi göstermektedir. Zindanlardaki baskı, işkence ve şiddete karşı herkesi tutsakların dışarıdaki isyanı ve sesi olmak için mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz. AKP-MHP faşist ittifakının hasta tutsaklar üzerinde yürüttüğü işkence ve katliama karşı buradayız. Ulusal kıyafetlerinden ötürü gözaltına alınan 5 yaşındaki çocuklar için buradayız. Kürt gençleri olarak karşınızdayız" ifadelerine yer verildi.