27 Nisan 2024 Cumartesi

Demirtaş'ın yarınki duruşmasına çağrı

Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yarın Sincan'da görülecek duruşmasına katılması bekleniyor. Demirtaş daha önce "Bekleyin, yargılamaya geliyorum" açıklamasını yapmıştı.
Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yargılanmasına 12-13-14 Aralık tarihlerinde Sincan Cezaevi'nde devam edilecek.
 
Duruşmaya Demirtaş'ın katılması bekleniyor. Demirtaş daha önce yaptığı açıklamada, duruşmaya katılacağını duyurmuştu.
 
HDP Ankara İl Örgütü ve Mülkiyeliler Birliği ile aydın ve sanatçılar bir basın toplantısı düzenleyerek, halkı yarın ki duruşmaya davet etti.
 
HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Demirtaş’ın siyasi nedenlerle tutuklandığının AİHM tarafından da kabul edildiğini söyledi.
 
Kerestecioğlu şöyle konuştu: "Yargının siyasi olduğunu üzülerek izliyoruz. Bunu bir hukukçu olarak ciddi üzüntü duyarak izliyorum. Bu şartlar böyle devam etmeyecek. Selahattin Demirtaş’ın sözlerini hepimiz merak ediyoruz. Onun sözleri engellenemiyor. Dün attığı tweetler gibi yarın ve diğer günler Sincan Cezaevi kampüsünde olacağız. Bütün kamuoyunu onu dinlemeye ve izlemeye oraya gelsin davet ediyoruz. Hep birlikte sonrasında Selahattin Demirtaş’ın sözlerini diğer yerlere taşıyalım."
 
Mülkiyeliler Birliği Başkanı Dinçer Demirkent de Demirtaş'ın tutukluluğu için "düşman hukuku" değerlendirmesini yaptı. 
 
Şair Ahmet Telli de Demirtaş'ın serbest bırakılması gerektiğini belirtti.