19 Mayıs 2024 Pazar

Demirtaş'ın tahliyesi için adliye önünde eylem

HDP'yi ve cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ı destekleyeceklerini bildiren Bir Adım Daha inisiyatifi üyeleri İstanbul Adliyesi önünde Demirtaş'ın serbest bırakılmasını talep etti. Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın tahliye edilmesi için mahkemeye yapılan başvurunun sonuçlanması beklenirken Bir Adım Daha adı altında bir araya gelen oluşum İstanbul Adliyesi önünde açıklama yaptı.

Yapılan basın açıklamasında "24 Haziran seçimlerinde HDP ve Demirtaş için etkin ve bağımsız bir seçim çalışması yürütmek üzere 'Bir adım daha' diyerek yola çıkan bizler, bu seçim sürecinin adil, eşit ve güvenli olması için Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılması gerekliliğini, bu adliye sarayından ilan etmek için buluştuk" denildi.

Açıklamada, "Cumhurbaşkanı adaylarından biri tutukluyken adil ve eşit bir seçim olamaz. Demirtaş'ın yargılanması devam ederken, bu tutukluluk rehin almak anlamına gelmektedir. Tutuksuz yargılanabilecekken keyfi şekilde tutuklu bulunmaktadır. Zaten hiç bir propaganda eşitliğinin olmadığı seçim koşullarında, bir de adaylardan birinin tutuklu olması en üst düzeyde eşitsizliğe ve adaletsizliğe sebep olmaktadır" denildi ve bu nedenlerden dolayı, seçimin adil, eşit ve güvenli bir şekilde gerçekleşmesi için Demirtaş'ın serbest bırakılması talep edildi.

Bir Adım Daha tarafından yapılan çağrıda "Adaletsizliği meşrulaştıran hukuksuzluğa karşı 24 Haziran'da oylarımızı HDP'ye ve Demirtaş'a vereceğiz. Tek adam rejimine karşı, çoğulcu ve demokratik bir ülkenin kurulması ve barajları aşmak için hep beraber çalışmaya davet ediyoruz" diye belirtildi.