18 Nisan 2024 Perşembe

Demirtaş'a vize çıkmadı, çekimler hapishanede yapılacak

YSK, Demirtaş'ın TRT'de yayınlanacak iki propaganda konuşması için Edirne Hapishanesi'nde stüdyo kurulmasına karar verdi.
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), tutuklu bulunan HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın TRT'de yayınlanacak propaganda konuşması için TRT'ye götürülmesine izin vermedi. Çekimler 12 Haziran günü YSK üyesi de hazır olacak şekilde Edirne Hapishanesi'nde yapılacak.  
 
Tutuklu Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın TRT'deki propaganda konuşması için Ankara Oran'daki TRT stüdyosuna götürüleceği haberleri basına yansımıştı. 
 
Ancak YSK Başkanı Sadi Güven imzasıyla gelen karar, haberleri yalanladı. 
 
Yüksek Seçim Kurulu, Demirtaş'ın TRT'de yayınlanacak iki propaganda konuşması için Edirne Hapishanesi'nde stüdyo kurulmasına karar verdi. 
 
YSK'nın kararında, 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunun 92. maddesinde hükümlü ve tutukluların hapishane dışına çıkarılabileceği hallerin düzenlendiği ve bunlar arasında propaganda konuşmasının bulunmadığı belirtildi. 
 
Kararda, bu nedenle çekimlerin 12 Haziran günü Edirne Hapishanesi'nde yapılacağı bildirildi. Çekimler esnasında YSK üyesi Cengiz Topaktaş'ın da bulunacağı bilgisi aktarıldı.