25 Nisan 2024 Perşembe

Demirtaş'a mahkemede yaptığı konuşmadan dolayı soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Selahattin Demirtaş'ın savunmasında kullandığı "Benimle ilgili operasyonun yürütücüsü Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı. Yargı önünde hesap vereksiniz" ifadelerine yönelik soruşturma başlattı.

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a mahkemede savunma yaparken kullandığı ifadeler gerekçe gösterilerek, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Demirtaş, savunmasında "Benimle ilgili operasyonun yürütücüsü Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı. İki tutuklamayı bizzat örgütleyerek. İkinci tutuklamamın nasıl yapıldığının bütün detaylarını biliyorum. Başsavcı Yüksel Kocaman ve yardımcısı. Haklarında suç duyurusu yaptık. Senin o güvendiğin Saray'dan büyük Allah var Yüksel Kocaman. Devran dönüyor, halk var. Sandık kurulduğunda güvendiğin dağlara kar yağacak. Bunların hepsinin hesabını yargı önünde vereceksiniz" diye konuşmuştu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bu sözleri "suç" saydı ve Demirtaş hakkında soruşturma başlattı. Kararı Demirtaş'ın avukatı Mahsuni Karaman sosyal medya hesabından açıkladı.

Karaman açıklamasında, "Yargı önünde hesap vereceksiniz beyanına 'terör' soruşturması açıldığını da gördük, şükür! Tekrar edelim o vakit bu soruşturma için de yargı önünde hesap verecekler" ifadelerini kullandı.